Do Lužnice i Novih dvora

Kategorija: Moj blog
Objavljeno: Četvrtak, 22 Rujan 2022
Napisao/la Administrator
Lužnica2IMG 20220921 112322
Dvorac Lužnica

Nakon dugog vrućeg ljeta i svega onog i svačega što se mora prebaciti preko svojih leđa,  od čega je malo tko pošteđen, u ozračju gotovo kronične psihoze zbog pandemije i posljedičnog propadanja ekonomije s  puzajućom inflacijom i recesijom, i prijetećom globalnom kataklizmom zbog moguće eskalacije rata i upotrebe nuklearnih potencijala, malo predaha od svega skupa i opuštanja  u društvu dragih prijatelja  u prekrasnom ambijentu dvorca Lužnica i Jelačićevih Novih dvora tek desetak i još koji km zapadno od središta hrvatske metropole. Dr Ante Ljubičić

Opširnije:Do Lužnice i Novih dvora

Dr. Ante Ljubičić: Naših prvih 50 godina

Kategorija: Moj blog
Objavljeno: Srijeda, 10 Kolovoz 2022
Napisao/la Administrator
50. 1
Prije 50 ljeta: Moja Jedina i ja

Ovoga kolovoza moja Jedina i ja brojimo 50. obljetnicu zajedništva, neki kažu zlatnu. U ovo naše zanimljivo i pomalo čudno vrijeme kada baš i nije uputno hvaliti se ovakvim „uspjesima“ jer ne spadaju među kategorije koje slavi taj naš „vrli novi svijet“, mi to ipak činimo (ja i moja Jedina - Ljubica), jer mislimo da godine nisu grijeh i da ih se ne treba sramiti. I da jedino vrijednosti koje baštinimo od svojih predaka – obitelj, vjera, ljubav, prijateljstvo, odanost, poštivanje, razumijevanje, strpljivost...daju smisao našim životima. Ne bi bilo baš iskreno kad bismo se hvalili kako nam je uvijek bilo bajno - bilo je svega što život donosi (svima!): i povuci i potegni, i smijeha i suza, i ljutnje i pomirenja, ali na kraju ipak: Vrijedilo je!

Opširnije:Dr. Ante Ljubičić: Naših prvih 50 godina

Jure Burić: Hrvatska: Rusija 1:0

Kategorija: Moj blog
Objavljeno: Utorak, 16 Studeni 2021
Napisao/la Administrator

Vukovar HrRus

...Kiša pada- ne prestaje. Ovi naši više plivaju nego trče, mi navijamo koliko nas grlo nosi.... i tako do odmora, a onda opet.Oni mali što nosi pivo i sokove veli da ovo još vidio nije, a milo mu i njegov ćaća iz Livna, eno ga kaže galami s još desetoricom na tribini....Ma sve je dobro, al’ gola nikako. Skupili se Rusi vazda ih jedanaest pred golom. Centar ne prelaze ali ni s gola ne silaze. Kad u jednom momentu gužva “drž nedaj” ućeraše loptu u gol i to oni njihov ćelavi jadnik- ne zna ni kud udara- natirali ga naši. Ja ludnice žalosna ti majka...Iz osvrta na veličanstvenu pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije dr. Jure Burića koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

Opširnije:Jure Burić: Hrvatska: Rusija 1:0

Iz zapisa jednog liječnika

Kategorija: Moj blog
Objavljeno: Petak, 05 Studeni 2021
Napisao/la Administrator
JaMedPNG
              Dr. Ante Ljubičić
Ako ste koji put bili u društvu s liječnicima (ne mislim na ono u ulozi pacijenta), vjerojatno vam je bilo preko glave priča o bolesnicima i bolestima, lijekovima, operacijama, njihovim uspjesima i neuspjesima (ovo posljednje manje), i kojekakvim dogodovštinama u tom njihovu svijetu bijelih mantila. Ovdje bih vam ipak pokušao približiti nešto od takvih sadržaja, a vi kako vam volja: ako vam se ne sviđa u svakom trenutku lako odustanete.  

Opširnije:Iz zapisa jednog liječnika

Ante Bukovac: Moje školske godine

Kategorija: Moj blog
Objavljeno: Petak, 05 Studeni 2021
Napisao/la Administrator
Skolska Prisoje 2
                    Posuđeno iz: www.prisoje.net

...Tko bi više znao što je sve nama malim junačinama prolazilo kroz glavu u tim trenucima. Bauk učiteljice rastao je sve više i više. I kad se konačno pojavila, u meni kao da je nešto puklo: dao sam se u bijeg i nitko me živ na svijetu ne bi mogao uhvatiti. Trčao sam kao vjetar glavom bez obzira. Moji su prijatelji potrčali za mnom kako bi me zaustavili i vratili, ali su brzo odustali. Nisu imali nikakve šanse da me sustignu. Nisam se zaustavljao sve do Kesarova potoka - jednoga od tri potoka na putu do škole. Kad sam malo predahnuo vidio sam da nešto nije u redu...

Opširnije:Ante Bukovac: Moje školske godine