Pretilost, kolesterol, giht, hipertenzija...

Kategorija: Zdravlje
Objavljeno: Četvrtak, 05 Ožujak 2020
Napisao/la Administrator
    Deblj1
 
Uz šećernu bolest i povišeni krvni tlak, pretilost i povišene masnoće u krvi kao najčešći metabolički poremećaji spadaju među vodeće čimbenike rizika za nastanak aterosklerotske bolesti krvožilnog sustava s posljedičnim srčanim infarktom i moždanim udarom - vodećim uzrocima morbiditeta i mortaliteta suvremenog čovjeka. Ovdje su, također, zbog svoje učestalosti uključeni i poremećaji metabolizma purina, s posljedičnim gihtom. Uza sve navedeno mogla bi biti zanimljiva i korisna razmatranja o tzv. laganoj prehrani i o konceptu zdravog tanjura. (Iz knjige: Iz torbe liječnika, dr. Ante Ljubičić)
 

Opširnije:Pretilost, kolesterol, giht, hipertenzija...

Dr. Ante Ljubičić: Živjeti s dijabetesom

Kategorija: Zdravlje
Objavljeno: Nedjelja, 15 Rujan 2019
Napisao/la Administrator

 Torba sl Small

...Jedino ranim otkrivanjem i liječenjem šećerne bolesti, te kontrolom popratnih aterogenih čimbenika rizika – hipertenzije, povišenih masnoća, pretilosti i dr., moguće je spriječiti ili bar usporiti razvoj kroničnih komplikacija. Među glavnim preprekama ovom cilju jest propušteno vrijeme do dijagnoze i nedostatak motivacije za liječenje u ranom razdoblju,  jer “bolest dugo ne boli”. Ona se, nažalost, pojavljuje tek s pojavom komplikacija ... Iz knjige autora u naslovu  (*)

Opširnije:Dr. Ante Ljubičić: Živjeti s dijabetesom

Dr. Ante Ljubičić: Iz torbe liječnika - savjeti koji život znače

Kategorija: Zdravlje
Objavljeno: Četvrtak, 09 Studeni 2017
Napisao/la Administrator

Torba sl Small

Poveznica: Iz torbe liječnika

Svim posjetiteljima i čitateljima ove stranice uz iskrene čestitke i najljepše želje za Sretan i radostan Božić i svako dobro u Novoj 2018. godini poklanjamo elektronsku formu ove knjige (tiskano izdanje rasprodano) u uvjerenju da može biti korisna. Osobito onima koji se liječe od nekih danas najučestalijih kroničnih nezaraznih bolesti o kojima se nešto više može vidjeti u nastavku. Onima koji žele nabaviti novo prošireno izdanje knjige pod nazivom Liječnik vam savjetuje, istu mogu potražiti u knjižarama ili preko web stranice Medicinske naklade:  https://www.medicinskanaklada.hr/lije%C4%8Dnik-vam-savjetuje

Opširnije:Dr. Ante Ljubičić: Iz torbe liječnika - savjeti koji život znače

Zdravlje

Kategorija: Zdravlje
Objavljeno: Ponedjeljak, 06 Studeni 2017
Napisao/la Administrator

“Zdrav čovjek ima sto briga, bolestan samo jednu, kako ozdraviti?“ Pa iako nam je ta tvrdnja o zdravlju kao najvećoj vrijednosti svima bliska, u pravom smislu, nažalost, toga postajemo svjesni tek kada ga izgubimo. I ne činimo ništa kako bismo ga sačuvali; upravo suprotno, rasipamo ga gdje stignemo. Olako se prepuštamo svemu što nije dobro, što nas ugrožava; nezdravo se hranimo, jedemo više nego što nam treba, premalo se krećemo, trujemo se svime i svačime ‒ duhanom, alkoholom, sve više i opojnim sredstvima. I o tome uglavnom niti ne razmišljamo, osim kad nas nešto zaboli, kad nam nije dobro (...)

Opširnije:Zdravlje

Pitajte liječnika

Kategorija: Zdravlje
Objavljeno: Srijeda, 18 Listopad 2017
Napisao/la Joomla

Poštovani čitatelji, želimo vas obavijestiti (podsjetiti) da i dalje možete postavljati pitanja liječniku. Osobito ako se odnose na područja dijabetologije, endokrinologije i opće interne medicine – onih njenih dijelova povezanih s dijabetesom. Naša e-mail adresa:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Odgovore na vaša pitanja potražite ovdje. Vjerujemo da će poneki od njih biti zanimljivi i poučni za sve. Vodeći računa o vašoj privatnosti, nećemo isticati vaš identitet nego samo inicijale. Intervencije na vašim tekstovima bit će minimalne. Uređuje i odgovara dr. Ante Ljubičić sa sur.

Opširnije:Pitajte liječnika