Izabrano "Iz doktorove torbe"

Kategorija: Zdravlje
Objavljeno: Subota, 02 Prosinac 2023
Napisao/la Administrator

  Knjiga slkolor

U povodu najave novog izdanja „Iz doktorove torbe – savjeti koji život znače“ autora dr. Ante Ljubičić, ovdje vam, dragi čitatelji, donosimo izabrane tekstove iz knjige, i to sve dok budete za to pokazivali interes. O knjizi koja je za sada dostupna samo u elektroničkoj formi (PDF-u) bilo je dosta riječi u zadnjim objavama pa vas na njih upućujemo – Iz doktorove torbe, a ovdje ponavljamo samo bilješku o autoru i ono što on sam govori o knjizi i upute kako je nabaviti. 

Opširnije:Izabrano "Iz doktorove torbe"

Dr. Ante Ljubičić: Iz doktorove torbe - novo izdanje

Kategorija: Zdravlje
Objavljeno: Nedjelja, 29 Listopad 2023
Napisao/la Administrator
Ja za život1
Mr. sc. Ante Ljubičić, dr. med. internist, dijabetolog i endokrinolog
 
U povodu najave drugog izdanja knjige Dr. Ante Ljubičića: Iz doktorove torbe – savjeti koji život znače, zamolili smo autora da za naše čitatelje kaže o kakvoj je knjizi riječ i koji su bili njegovi motivi i razlozi da se unatoč zasluženoj mirovini i pravu da uživa u dokolici i ljenčarenjui, prihvati ne baš lakog posla - pisanja knjige. Njegovi stručni kao i drugi tekstovi nisu nepoznati našim čitateljima, jer su među najčešće objavljivanim i rado praćenim na našoj stranici. Prilika je ovo za sve koje to zanima da se informiraju o knjizi, osobito za one koji nisu čitali prvo izdanje i da, ako im se svidi i u učini da bi im mogla biti korisna, da postanu njeni čitateljii i korisnici

Dr. A. Ljubičić: Osteoporoza - ili kad kosti postanu krhke 

Kategorija: Zdravlje
Objavljeno: Ponedjeljak, 22 Kolovoz 2022
Napisao/la Administrator
 Osteoporoza

 

Dok smo mladi naše su kosti čvrste i otporne na mehaničke udare, mogu izdražati i najveća opterećenja, da bi s vremenom postajale sve slabije. Osobito je to izraženo u žena u postmenopauzi, iza pedesete, a u muškaraca nešto kasnije. Kosti postaju krhke i lomljive što povećava rizik od prijeloma nakon najblažih padova i naprezanja... Riječ je o osteoporozi. Iz knjige: Dr. Ante Ljubičić: Liječnik vam savjetuje

Opširnije:Dr. A. Ljubičić: Osteoporoza - ili kad kosti postanu krhke 

Štitnjača - mali organ veliki problemi

Kategorija: Zdravlje
Objavljeno: Nedjelja, 21 Studeni 2021
Napisao/la Administrator
titnjača
                      Štitnjača
 
Iako je riječ o malom organu, maloj žlijezdi s unutarnjim lučenjem, bolesti štitnjače po svojoj učestalosti su među prvima u svakodnevnoj endokrinološkoj praksi. U ukupnoj populaciji oko 10- ak% ljudi, najčešće žena imaju neki od poremećaja vezanih za štitnjaču. U dobi iznad 40-e godine postotci su viši. (Iz knjige: Iz liječnikove torbe - savjeti koji život znače, Dr.Ante Ljubičić)
 

Opširnije:Štitnjača - mali organ veliki problemi

Cjepiva za koronovirusnu bolest

Kategorija: Zdravlje
Objavljeno: Utorak, 21 Prosinac 2021
Napisao/la Administrator
 vakcina kovid

„Globalna pandemija koranavirusne bolesti zahtijeva brzo rješenje u obliku procjepljivanja populacije.Cjepiva obično zahtijevaju godine istraživanja i ispitivanja prije nego što dođu u primjenu, no 2020. godine znanstvena zajednica pokrenula je istraživanja s ciljem proizvodnje cjepiva u do sada rekordno kratkom vremenskom roku. Trenutno se testira više od 60 cjepiva u kliničkim ispitivanjima na ljudima, a dvadesetak ih je stiglo do završne faze testiranja. Članak objedinjuje trenutno dostupne podatke o učinkovitosti, sigurnosti i dostupnosti cjepiva“. Sažetak je ovo velikog preglednog članka iz Liječničkog vjesnika, najvažnijeg stručno-medicinskog časopisa u Hrvatskoj, koji će sigurno biti zanimljiv svima koje osobito zanima ova tema, pa i onima kojima medicina nije blisko područje. O aktualnostima u vezi s pandemijom pogledajte na....S koronom iz dana u dan, a oni koji zaziru od ovakvog ortodoksnog pristupa mogu izabrati alternativni klikom na poveznicu ispod slike na naslovnici.

 

Opširnije:Cjepiva za koronovirusnu bolest