O stranici

Kategorija: O stranici Objavljeno: Ponedjeljak, 06 Studeni 2017 Napisao/la Administrator
Zalazak
                                 Zalazak (Foto: A. Lj.)

Ma gdje bili, ma što radili, razmišljali, planirali, ili se samo nadali, na koncu uvjek ostaje kao nužnost: staviti Točku na i. (www.tockanai.net)

 O stranici

Često u životu kad moramo dovršiti nešto osobito važno, zaokružiti neko davno započeto djelo ili projekt, donijeti kakvu važnu odluku, kažemo: Staviti točku na i. Ovo bi trebala biti platformana na kojoj bismo na svoj način, posve slobodan i ležeran, i tražeći i najmanje razloge za optimističko stajalište, tematizirali takve situacije, osobito one koje se odnose na razdoblje života najbolje znano po eufemizmu „zlatno“, u kojemu razmišljamo o njegovim najvećim i najvažnijim „točkama“.Mogao bi to biti i prostor u kojemu svi koji to žele i imaju za to potrebu podijeliti s drugima svoje ideje, svoje viđenje stvarnosti, svoja životna iskustva i preokupacije, slaganja i neslaganja, svoje brige, radosti, tuge. Pa i prenijeti ponešto od one životne mudrosti koja se stječe samo godinama i iskustvom na mlađe koji su za to otvoreni. Točka na I nastavlja s istom vrijednosnom matricom koju njeguje Mojsvijet.hr, po kojoj je težnja prema svemu što je na tragu dobra, kao i s dijelom sadržaja te stranice, koja i dalje ostaje platformom istoimene udruge čije je primarno područje klasična glazba i općenito kultura. Uz teme o zdravlju i bolesti koje su, nažalost, neodvojive od apostrofiranog životnog razdoblja, mogli bismo se upustiti i u potragu za odgovorima na vječna pitanja: Tko sam ja? Samo ovo propadljivo tijelo ili i nešto više? Što je duša, duh? Koji je smisao života? Je li smrt kraj ili tek novi početak? Je li vjera u vječni život zabluda, praznovjerje, ili jedini pravi smjer i spas? Otkud, otkad ovaj svijet? Sam od sebe nastao – velikim praskom pa onda evolucijom, ili po volji svemogućeg kreatora? Mogu li vjera i znanost skupa? Ima li Boga ili je sve samo ono tvarno, dostupno znanstvenoj provjeri? Otkud toliko zla u svijetu i nepravde? Zašto tolika sebičnost i otuđenost? Zašto tolike i takve podjele među ljudima koje se čine nepremostivima? Što je sreća? – itd. itd. Kako bilo da bilo krećemo u cyber beskraj pa ćemo vidjeti kamo će nas sve to odvesti. Tko zna, možda sve skupa ispadne dobro. Pa i zabavno! Ur.

Veći dio materijala koji se nalazi na ovim stranicama preuzet je iz drugih medija. To je učinjeno u dobroj vjeri i samo iz želje da se vrijedni tekstovi – ili drugi zapisi – učine javno još dostupnijima, nikako iz kakvih drugih interesa (profitnih i sl.). U slučaju da smo nehotice povrijedili bilo čija autorska prava unaprijed se ispričavamo i na odgovarajući zahtjev materijale ćemo ukloniti.

Ukratko o kategorijama:

Od prijatelja:     http://tockanai.net/index.php/od-prijatelja/34-od-prijatelja

Zdravlje:            http://tockanai.net/index.php/zdravlje/42-zdravlje

U potrazi:          http://tockanai.net/index.php/u-potrazi/44-u-potrazi

Moj blog:          http://tockanai.net/index.php/moj-blog/47-moj-blog

Iz medija:          http://tockanai.net/index.php/iz-medija/56-iz-medija

 

 **********************************

 

 

Mislilac Auguste Rodin: Mislilac

 

 

Uz 100.000. - tu posjetu stranici

Poštovani čitatelji, ovih je dana računalni brojač vaših posjeta stranici Točkanai.net premašio brojku 100.000, što, s obzirom da se klonimo bilo kakvih oblika senzacionalizma, bizarnosti, žutila, golotinje i sličnih načina za pobuđivanje radoznalosti šire javnosti, smatramo iznimnim uspjehom i zbog čega nastavljamo dalje po istoj matrici u uvjerenju da ovo što vam nudimo nešto vrijedi i da ima smisla. A o tome kakvim se temama ovdje bavimo, o filozofskoj potki koncepta, o vrijednosnom sustavu kojeg zagovaramo – najbolje se može vidjeti ako se malo prosurfa po stranicama. Uz zahvalu svima na interesu, za one koji nas posjećuju prvi put (a moglo bi biti zanimljivo i starim vjernim čitateljima) najbolje je da krenu od prvog teksta, kojeg ovdje stavljamo u prvi plan, jer je on na neki način i programski.

 

 

Hitovi: 4791