Mala Gospa - spomendan Marijina rođenja

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Srijeda, 08 Rujan 2021
Napisao/la Administrator

 Mala Gospa

Današnji blagdan Mala Gospa (8. rujna) ima svoje početke u Jeruzalemu, u 5. stoljeću. Tada je, naime, na mjestu gdje je prema predaji stajala Marijina rodna kuća, sagrađena crkva u čast svetoj Ani, Marijinoj majci. Kao spomen na ovu posvetu razvio se blagdan u čast Male Gospe: najprije na kršćanskom Istoku, a od 7. stoljeća i na Zapadu. (Autor: Bitno.net)

Opširnije:Mala Gospa - spomendan Marijina rođenja

Nikola Grmoja - Intervju

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Utorak, 31 Kolovoz 2021
Napisao/la Administrator
Grmoja

S Nikolom Grmojom, potpredsjednikom i saborskim zastupnikom Mosta, o razvoju stranke, stajalištima o Europskoj uniji i prijedlogu Antipedofilskog zakona koji je u dijelu javnosti dočekan na nož razgovara ugledni kolumnist Mate Mijić. "...Diglo se puno prašine oko tog mog prijedloga. Ono što je zajedničko mom prijedlogu i toj deklaraciji jest da oboje idu u smjeru prava država odnosno pojedinaca da sami odlučuju o vrijednostima koje žele prenositi novim generacijama. U mom antipedofilskom paketu jedan od prijedloga bit će i zakonsko osnaženje prava roditelja da odgajaju djecu sukladno vlastitim uvjerenjima. Cilj je onemogućiti da se djeci kao posebno ranjivoj skupini od malih nogu nameću sadržaji koji su u suprotnosti s uvjerenjima njihovih roditelja..."

Opširnije:Nikola Grmoja - Intervju

Z. Pinter: Nada je trajala kratko...

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Utorak, 31 Kolovoz 2021
Napisao/la Administrator

 koroDP

"...Još jedan pokušaj da se "Treća opcija" izbori za svoje mjesto na političkoj pozornici i etablira neslavno je propao. Varljiva nada trajala je kratko i po svemu sudeći završit će u frustraciji onih koji su do sada vjerovali u nemoguće - da su se Hrvati u stanju okupiti na jednoj platformi nalik demokršćanskoj. Adio…i tko zna gdje i tko zna kad... Je li problem u liderima - ili u nama "kršćanima", jer u načelima i programima zacijelo nije niti može biti? Ili možda u tomu što nismo skloni obraćati pozornost na programe i načela, nego se povodimo za "karizmom" javnih osoba, ispraznim obećanjima ili pragmatičkim principima i interesima u smislu "tko da više - ima moj glas"?...U svakom slučaju, ne može se opovrgnuti činjenica kako u našoj novijoj političkoj povijesti - uzimajući u obzir sve ono što se događalo od 1990. godine do danas - jedna od zakonitosti kojoj ne znamo pravog uzroka ni povoda ali joj ne možemo negirati postojanje, jest ta da kao nacija ne uspijevamo iznjedriti jednu uspješnu, autentičnu i vjerodostojnu demokršćansku stranku koja bi imala utjecaja na politički i društveni život...."

Opširnije:Z. Pinter: Nada je trajala kratko...

Sudac M. Šumanović: Izdvojeno mišljenje o spolnom i rodnom identitetu

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Utorak, 31 Kolovoz 2021
Napisao/la Administrator

rodni spolni identitet

Izvor: https://www.bitno.net/komu-smeta-kritika-rodne-ideologije/

"...Riječ je o zakonu koji u praksi omogućava “promjenu spola” kako hormonalnom terapijom tako i vlastitom izjavom odnosno tvrdnjom da osoba osjeća kao da živi “u drugom rodnom identitetu”. Protiv te je odluke bio jedino ustavni sudac Miroslav Šumanović, čije izdvojeno mišljenje prenosimo u nastavku. “Nisam mogao poduprijeti stajalište i odluku većine jer osporenu zakonsku odredbu ocjenjujem ustavnopravno problematičnom po više osnova a razloge većinskog stajališta pogrešnim i nekonzistentnim. Rekao bih da je više riječ o domišljajućim izlikama nego o čvrstoj i serioznoj argumentaciji..." (Sudac Ustavnog suda Hrvatske Miroslav Šumanović, izdvojeno mišjenje).

Opširnije:Sudac M. Šumanović: Izdvojeno mišljenje o spolnom i rodnom identitetu

Nikola Tesla - Tajnoviti intervju

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Subota, 17 Srpanj 2021
Napisao/la Administrator

Tesla

...Htio sam osvijetliti čitavu Zemlju. U njoj je dovoljno elektriciteta da postane drugo Sunce. Svjetlost bi sijala oko ekvatora, kao prsten oko Saturna. Ljudski rod nije sazreo za veliko i dobro. U Colorado Springsu napojio sam Zemlju elektricitetom. Isto tako je možemo napojiti i drugim energijama, kao što su pozitivne psihičke energije. One su u glazbi Bacha ili Mozarta, ili u stihovima kod velikog pjesnika. U Zemljinoj unutrašnjosti postoje energije vedrine, mira i ljubavi; njihovi izrazi su cvijet koji raste iz zemlje, hrana koju dobivamo iz nje i sve ono što je čini čovjekovim zavičajem.... Uz intervjua  koji je navodno bio skrivan punih 116 godina, koji je Tesla 1899. dao časopisu Besmrtnost, prenio je Ancient Code.

Opširnije:Nikola Tesla - Tajnoviti intervju