Podvale i laži u filmu Dnevnik Diane B.

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Subota, 18 Srpanj 2020
Napisao/la Administrator
Dnevn ik DB
 
...Ono na što NE SMIJEMO pristajati je gutati priču da se trebamo sramiti postupanja našeg naroda za vrijeme Drugog svjetskog rata gdje se stječe dojam da su ljudi namjerno zažmirili dok je zlo mahnitalo a samo su hrabri pojedinci činili dobro.To nije istina.Hrvatski narod se ponašao za vrijeme te humanitarne krize IDENTIČNO kao za vrijeme Domovinskog rata, s otvorenim srcem i humanošću za svakoga, i za svojeg vojnika kao i za bolesno ratno siroče. Nemojte nikada dopustiti da vas uvjere u suprotno...(Iz sjajnog osvrta autorice Nikoline Nakić o zlonamjernom iskrivljavanju istine o tragičnim povjesnim zbivanjima tijekom DSR na štetu hrvatskog naroda),

Opširnije: Podvale i laži u filmu Dnevnik Diane B.

Paterova jadikovka

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Nedjelja, 12 Srpanj 2020
Napisao/la Administrator
Pater Ike
                            Pater Ike Mandurić

 "...Ja hoću onu Hrvatsku što istječe iz duše duša, Iz krvi branitelja, snivana u sjeni spomenika, čitana u pričama heroja, učena od svjedoka, plakana od boli s trpećima. pjevana u ljubavi i srcu. Onu što me zarobila i neće da me pusti…Bolno sam žalostan, i tuga me ne prolazi..."

Opširnije:Paterova jadikovka

Karolina Vidović Krišto: Etničke manjine u Hrvatskoj

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Srijeda, 24 Lipanj 2020
Napisao/la Administrator
Karolina1
                        Karolina Vidović Krišto

...Po pitanju etničkih manjina naša je zadaća boriti se protiv diskriminacije, segregacije i samosegregacije. Hrvatska mora krenuti naprijed: počevši od Ustava i zakona na državnoj razini do svih razina lokalne uprave i samouprave moramo izjednačiti prava svih zastupnika. Svi lokalni i državni zastupnici – zastupnici su nacije. Službeni je jezik hrvatski. Svim etničkim skupinama, od većinske, do najmanje manjinske, moramo osigurati pravo na njegovanje jezične i kulturne baštine. Svi hrvatski državljani i sva hrvatska djeca, bez obzira na etničku pripadnost, imaju pravo biti ponosni što su dio hrvatske nacije!...Ovako na svojoj fb. stranici piše K.V.Krišto. Tako logično, tako normalno, iako se neki ni slučajno neće složiti s njome. I zalijepit će joj svakojake etikete. Ali ona je već pokazala da je neustrašiva i zacijelo vjeruje da će ju razumjeti svi oni kojima je na srcu prosperitet Lijepe Naše. 

Opširnije:Karolina Vidović Krišto: Etničke manjine u Hrvatskoj

Što se to zbiva u SAD - u?

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Srijeda, 10 Lipanj 2020
Napisao/la Administrator

 Trumpand Melany

Brutalno ubojstvo Afroamerikanca Georga Floyda od strane policijskoga službenika osudili su odreda svi, pa i sasvim jasnim i oštrim jezikom i predsjednik Trump, koji je postao dežurni i jedini krivac za sve, pa je kriv i za nerede koji više nemaju nikakav antirasistički predznak, već se radi o čistom anarhizmu i terorizmu koji s pokojnim Floydom nema veze, piše Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju. Ovdje donosimo i pismo američkog nadbiskupa Carlo Maria Viganò - a koji upozorava predsjednika SAD-a Donalda Trumpa na činjenicu da su trenutačne krize, odnosno, pandemija koronavirusa i građanski neredi zbog Georgea Floyda, dio vječne duhovne borbe između sila dobra i zla, kao razmišljanje našeg uglednog novinara i mislioca Zorana Vukmana o istim događanjima.

Opširnije:Što se to zbiva u SAD - u?

Protiv laži u povijesti Katoličke Crkve

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Nedjelja, 07 Lipanj 2020
Napisao/la Administrator

 Verbum Knjiga

U ovom svom djelu Rodney Stark, vrlo utjecajni američki sociolog religijepokušava se obračunati s ekstremnim pretjerivanjima, lažnim optužbama i očitim prijevarama, koje su se uvukle ne samo u javni govor o povijesti Crkve tijekom povijesti, već i dio ozbiljne historiografije. Meta njegove kritike ponajprije su teze, kako ih naziva zadrtih znanstvenika – znanstvenika i intelektualaca koji su otvoreno neprijateljski raspoloženi prema Katoličkoj Crkvi i koji svojim znanstvenim ili javnim radom promiču protukatoličke izmišljotine i objede. (str. 8.). Čitatelji ove iznimno vrijedne knjige svakako će se iznenaditi što je njen autor, svojevrsni apologet povijesti Katoličke Crkve, zapravo ne-katolik, odgojen kao luteran koji se najvećim djelom života izjašnjavao agnostikom...

Opširnije:Protiv laži u povijesti Katoličke Crkve