Doživjeti stotu: 10 zlatnih savjeta

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Srijeda, 30 Studeni 2022
Napisao/la Administrator
Japanac100
              Dr. Shigeaki Hinohara

Kažu da je dr. Shigeaki Hinohara zaslužan za dugovječnost Japanaca i da su njegovi savjeti uvelike doprinijeli da njegova nacija živi sretno i kvalitetno. Preminuo je u 105. godini, a u nasljeđe čitavom svijetu ostavio vrijedna saznanja o nedokučivoj tajni dugog življenja.  Cijeli svoj život posvetio je  postizanju dugovječnosti nacije. Gotovo do smrti radio je u bolnici, liječio pacijente i predavao studentima na fakultetima. Želite doživjeti stotu i to u dobroj formi, zdravog tijela i duha? Moguće je, pokazao je svojim primjerom. Ovo su njegovi savjeti:

Opširnije:Doživjeti stotu: 10 zlatnih savjeta

Željko Musić Ćile: Posljednja oaza slobodnih ljudi

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022
Napisao/la Administrator

Musić 1

-Umijeće življenja i umijeće pisanja ispričaše 19 priča o životu ljudi, o zavičaju i tuđini, o djetinjstvu i odrastanju. Prizori iz Brišnika, Londona, Zagreba, ljubavne priče i anegdote oduševljavaju neposrednim izrazom, prirodnim govorom i humorom, te navode na čitanje i prepričavanje. A satirični i kritični tonovi navode na razmišljanje o slobodi riječi i misli. Željko Musić Ćile, redatelj, pisac i Brišničanin, ima svoju vječnu životnu postaju. S nje polazi i njoj se vraća – lipi i čvrsti brišnički kamen! – rekla je predstavljačica knjige prof. Snježana Redžepagić.

Opširnije:Željko Musić Ćile: Posljednja oaza slobodnih ljudi

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti...

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Subota, 06 Kolovoz 2022
Napisao/la Administrator

Oluja

"...Nakon rata dugo nisam mogao ni jednu himnu odslušati a da se ne zakotrlja suza. Došlo je vrijeme kad je to sve teže itko razumio. Jedino me moj prijatelj Tarzicije uvjeravao da sam naročito blagoslovljen čovjek, da me je Bog blagoslovio čudesnim darom suza. S lakoćom sam mu povjerovao. Tako mi je bilo lakše nositi svoju sad već evidentnu blagoslovljenost..." Iz zapisa Ante Damjanovića, branitelja, hrvatskog Hemingweya, povodom 27. obljetnice Oluje i Dana pobjede, koja nas je nakon pet godina kalvarije i okupacije velikog dijela Domovine te progona preko 200 000 i ubojstava više od 1000 nedužnih civila samo zato što su Hrvati, „učinila slobodnima, ponosnima i sretnima“.

Opširnije:Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti...

Živjeti s koronom - jesen 2022.

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Srijeda, 28 Rujan 2022
Napisao/la Administrator
 Epidemiolog Smoljanović
Dr. Mladen Smoljanović, Novi list, Pixsell

...Prestanimo brojati zaražene, omikron radi za nas! Ne cijepiti zdravu djecu. Ne trebaju nam nikakve nove mjere, smatra dr. Mladen Smoljanović, ugledni hrvatski epidemiolog, bivši šef splitskog Zavoda za javno zdravstvo, u autorskom tekstu na portalu Dalmacija danas, u kojemu je dao je svoje viđenje aktualne situacije s koronavirusom. I nastavlja dalje:

Opširnije:Živjeti s koronom - jesen 2022.

Laudato: "Progledaj srcem"

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Ponedjeljak, 06 Lipanj 2022
Napisao/la Administrator
Laudato1
Progledaj srcem 2022. /Stadion Maksimir/ Foto: Laudato TV

Ovih smo dana bili svjedoci dviju velikih manifestacija, po mnogočemu različitih pa i oprečnih, s kojih su odaslane poruke mira, tolerancije i ljubavi (doduše zamišljene na ponešto drugačije načine), i koje su prošle u najboljem redu i miru bez i najmanje potrebe za djelovanjem čuvara reda. Prva je bila „Parada ponosa“ LGBT + zajednice, a druga koncert duhovne glazbe na maksimirskom stadionu u Zagrebu pod nazivom „Progledaj srcem“. Na prvom je bilo oko 5.000 (pet tisuća) sudionika, a na ovom drugom (na stadionu Maksimir) preko 50.000 (pedeset tisuća) vjernika. Prekrasno, Hrvatska je zemlja demokracije. Neka tako bude. Ipak, dr. Jure Burić se opravdano pita, a i mi skupa s njim, zašto se „ za ovo prvo nađe mjesta na HRT- bezbroj puta dnevno, a o ovom drugom niti jedne jedine riječi?!“  Ovdje također možete vidjeti  (ali samo ako imate dobar želudac) kako to izgleda s motrišta onih drugih...

Opširnije:Laudato: "Progledaj srcem"