Slobodan Lang: Na tragu Dobra

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019
Napisao/la Administrator

 Lang
...Hrvatska treba potaknuti svakoga svoga čovjeka i sve zajedno da povjeruju u sebe i zajednice u kojima žive - moraju prihvatiti vlastitu odgovornost slobode. Svakoga potičem da razmisli o svome životu i odredi pet djela, a ne ocjena ili kritika, kojima više nego ikako drukčije pokazujemo svoje domoljublje. Treba nam rudnik hrvatskih djela Dobra. Od budućih kandidata (za bilo koju ulogu u društvu) uvijek najprije tražite - ostvarena djela...

Opširnije:Slobodan Lang: Na tragu Dobra

Najljepše iz fb. - riječi pune snage i ljubavi

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Četvrtak, 25 Srpanj 2019
Napisao/la Administrator
Slaonija 1
     Izvor: Lijepa moja Slavonija

„...Danas se govori kao nikada prije. Preko ljudskih glava kotrlja se lavina praznih riječi. Svatko želi govoriti. Svatko želi dati oduška svome srcu. Svatko traži pravo da govori. Ali malo njih ima što reći. Jer malo njih se trudi primiti iscrpnu informaciju...“ Ovako je govorio veliki Phil Bosmans. I na našim fb. stranicama to možemo vidjeti, nerijetko i u najgrubljem obliku. Ali za to ima i lijepih stvari, i poučnih i informativnih, među kojima su i spomenute riječi spomenutog duhovnika.Ovdje ćemo vam prenositi neke od takvih sadržaja, vjerujemo da će vam se svidjeti.

Opširnije:Najljepše iz fb. - riječi pune snage i ljubavi

Hrvatska prije i poslije izbora

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Subota, 18 Svibanj 2019
Napisao/la Administrator

Izbori EU

Izbori su uvijek onaj posebni trenutak kada i oni na vlasti strepe od nas malih, običnih ljudi. Makar malo. Iako su oni usavršili svoje metode ostanka za kormilom vlasti, nikada ne mogu biti posve sigurni hoćemo li zaokružiti baš njihovu listu i njihovo ime ili nećemo. Upravo stoga predizborno je vrijeme rijetka prilika da malo stavimo pod lupu njihovo djelovanje, da vidimo što su ispunili od predizbornih obećanja, koliko su vjerodostojni i što dalje od njih možemo očekivati...

Opširnije:Hrvatska prije i poslije izbora

Benedikt XVI: Crkva i skandal seksualnog zlostavljanja

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Utorak, 23 Travanj 2019
Napisao/la Administrator

Crkva i skandal seksualnog zlostavljanja Benedikt XVI.

Papa emeritus Benedikt XVI. objavio je esej pod nazivom ‘Crkva i skandal seksualnog zlostavljanja’ u kojem je iznio svoje poglede na uzroke i rješenja krize zlostavljanja maloljetnika u Katoličkoj Crkvi. Ovdje prenosimo cjeloviti hrvatski prijevod eseja koji je označen kao njegov “najznačajniji istup nakon odreknuća od papinstva”. 

Opširnije:Benedikt XVI: Crkva i skandal seksualnog zlostavljanja

Europa bez budućnosti ?

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Subota, 27 Travanj 2019
Napisao/la Administrator

"...Među negativnim stranama ujedinjenja u različitosti izdvajaju se relativiziranje dobra i zla, pojava sve snažnije individualizacije i gubitka tolerancije nasuprot sve većeg zahtjeva za sigurnosti te izgubljenost u relativizmu i nihilizmu. Cijela bi se Europa trebala okrenuti prema njezinim izvornim kršćanskim vrjednotama kako bi se uspješno suočila s nadolazećim izazovima i krizama te posebno istaknuo važnost da građani prepoznaju nužnost aktivnoga odnosa prema EU, za što su najbliža prilika upravo izbori za narodne zastupnike u Europskom parlamentu..." (Iz izlaganja prof. dr. N. Šimca na tribini u Osijeku)

Opširnije:Europa bez budućnosti ?