Molitva za mir uma i srca

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Srijeda, 02 Lipanj 2021
Napisao/la Administrator

HKRSunce

Vječni, Sveti Bože, Dolazim k tebi opterećen brigama, sa strahovima, sumnjama i nevoljama. Smiri i utišaj moje misli. Isprazni me od tjeskobe koja me uznemirava, zabrinutosti koja umara moj duh, i težine koja mi leži na srcu. (Hrvatski katolički radio)

Opširnije:Molitva za mir uma i srca

Dr. Slobodan Brdar - Posljednje zbogom

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Nedjelja, 18 Srpanj 2021
Napisao/la Administrator

Slobodan Brdar mladi

Odlaze prijatelji... jedan za drugim... Odlaze onom uskom „stazom što vijuga“, ...u ono tajnovito „carstvo s druge strane“ odakle se nitko ne vraća. Eto, ode i On. A, samo prije koji mjesec dana, potaknut njegovim porukama prošaranim apraksijom kao posljedicom ozbiljne bolesti, iz kojih se ipak čitalo jasno prijateljstvo i sjećanje na mlade dane - na prijatelje Juru, Miru, Ivu i druge, pokušao sam barem donekle približiti svima, a to činim i sada, kakav nas je prijatelj napustio. Neka mu je pokoj vječni, neka mu je laka livanjska hrvatska gruda, a njegovoj obitelji iskrena sućut.

Opširnije:Dr. Slobodan Brdar - Posljednje zbogom

Velika Gospa

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Nedjelja, 15 Kolovoz 2021
Napisao/la Administrator

 Gospa s Isusom n.jpg fb

Sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe i svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije!

“Usred ljeta blista nam višnje svjetlo, a to svjetlo jest Blažena Djevica Marija, majka Isusova i majka naša, presveta Bogorodica. Današnju svetkovinu Velike Gospe rado nazivamo i hrvatski ljetni Božić. Svetkovina Marijina Uznesenja dušom i tijelom na nebo, udiže naš pogled prema visinama sve do neba, usredotočuje naše misli i diže našu dušu prema raju, prema vječnosti. Rođeni smo, dakle da kod Boga vječno živimo.” Iz jedne ranije provijedi kardinala Josipa Bozanića.

Opširnije:Velika Gospa

Gilbert Keith Chesterton

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Ponedjeljak, 09 Studeni 2020
Napisao/la Administrator

Chesterton

...Gilbert Keith Chesterton, veliko ime engleske književnosti, pjesnik, romanopisac, esejist, pisac kratkih priča, filozof, kolumnist, dramatičar, novinar, govornik, književni i likovni kritičar, biograf i kršćanski apologet, književnik katoličke obnove. Nazivali su ga i "princem paradoksa" i "apostolom zdravog razuma"...Uz ovaj citat iz Wikipedie ovdje vas želimo povezati s jednom izuzetno zanimljivom i vrijednom mrežnom stranicom https://gilbert.hr/ koju vodi skupina mladih štovatelja spomenutog genija.

Opširnije:Gilbert Keith Chesterton

Bonaventura Duda – Ja Bogu povjerih svoj štap

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Utorak, 04 Kolovoz 2020
Napisao/la Administrator

Fra bonaventura Dudajpg
          Fra Bonaventura Duda
Ako se kojim slučajem nađete na ovim stranicama, neka vam ovaj izbor iz knjižice dragog Božjeg čovjeka Bonaventure Dude, knjižice volumenom male, ali prepune pravih bisera poezije i dubokih misli velikana kroz ljudsku povijest, bude poklon za ove velike dane. „Možda će vam prosvijetliti dušu, osvijetliti put, utješiti...“ I ohrabriti za izbor provjerenih opcija i vrijednosti. U ovo vrijeme relativiziranja svega i svačega u kome se otrov nudi kao eliksir, posve bizarno i neprirodno kao poželjno, u kome je i najboljima teško ostati postojan i uspravan, ima li išta potrebnije i korisnije. To je njegova želja. A i naša.

Opširnije:Bonaventura Duda – Ja Bogu povjerih svoj štap