Jedan dan u Žumberku

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Ponedjeljak, 22 Studeni 2021
Napisao/la Administrator
Sošice
                 Sošice /Foto:http://uskok-sosice.hr/

Baš me je obradovalo kad su nas prijatelji Širinići pozvali da pođemo s njima u Žumberak. Nikada tamo nisam bio, kao ni moja Jedina, a toliko toga sam slušao i čitao o tom našem kraju. O njegovoj lijepoj prirodi i burnoj povijesti, o Uskocima, a osobito o Sošicama i o onoj zlokobnoj jami Jazovki na njihovu postoru. (Iz zapisa s kratkog izleta u Žumberak - Ante Ljubičić)

Opširnije:Jedan dan u Žumberku

Velika Gospa

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Nedjelja, 15 Kolovoz 2021
Napisao/la Administrator

 Gospa s Isusom n.jpg fb

Sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe i svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije!

“Usred ljeta blista nam višnje svjetlo, a to svjetlo jest Blažena Djevica Marija, majka Isusova i majka naša, presveta Bogorodica. Današnju svetkovinu Velike Gospe rado nazivamo i hrvatski ljetni Božić. Svetkovina Marijina Uznesenja dušom i tijelom na nebo, udiže naš pogled prema visinama sve do neba, usredotočuje naše misli i diže našu dušu prema raju, prema vječnosti. Rođeni smo, dakle da kod Boga vječno živimo.” Iz jedne ranije provijedi kardinala Josipa Bozanića.

Opširnije:Velika Gospa

Dr. Slobodan Brdar - Posljednje zbogom

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Nedjelja, 18 Srpanj 2021
Napisao/la Administrator

Slobodan Brdar mladi

Odlaze prijatelji... jedan za drugim... Odlaze onom uskom „stazom što vijuga“, ...u ono tajnovito „carstvo s druge strane“ odakle se nitko ne vraća. Eto, ode i On. A, samo prije koji mjesec dana, potaknut njegovim porukama prošaranim apraksijom kao posljedicom ozbiljne bolesti, iz kojih se ipak čitalo jasno prijateljstvo i sjećanje na mlade dane - na prijatelje Juru, Miru, Ivu i druge, pokušao sam barem donekle približiti svima, a to činim i sada, kakav nas je prijatelj napustio. Neka mu je pokoj vječni, neka mu je laka livanjska hrvatska gruda, a njegovoj obitelji iskrena sućut.

Opširnije:Dr. Slobodan Brdar - Posljednje zbogom

Molitva za mir uma i srca

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Srijeda, 02 Lipanj 2021
Napisao/la Administrator

HKRSunce

Vječni, Sveti Bože, Dolazim k tebi opterećen brigama, sa strahovima, sumnjama i nevoljama. Smiri i utišaj moje misli. Isprazni me od tjeskobe koja me uznemirava, zabrinutosti koja umara moj duh, i težine koja mi leži na srcu. (Hrvatski katolički radio)

Opširnije:Molitva za mir uma i srca

Gilbert Keith Chesterton

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Ponedjeljak, 09 Studeni 2020
Napisao/la Administrator

Chesterton

...Gilbert Keith Chesterton, veliko ime engleske književnosti, pjesnik, romanopisac, esejist, pisac kratkih priča, filozof, kolumnist, dramatičar, novinar, govornik, književni i likovni kritičar, biograf i kršćanski apologet, književnik katoličke obnove. Nazivali su ga i "princem paradoksa" i "apostolom zdravog razuma"...Uz ovaj citat iz Wikipedie ovdje vas želimo povezati s jednom izuzetno zanimljivom i vrijednom mrežnom stranicom https://gilbert.hr/ koju vodi skupina mladih štovatelja spomenutog genija.

Opširnije:Gilbert Keith Chesterton