Bonaventura Duda – Ja Bogu povjerih svoj štap

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Utorak, 04 Kolovoz 2020
Napisao/la Administrator

Fra bonaventura Dudajpg
          Fra Bonaventura Duda
Ako se kojim slučajem nađete na ovim stranicama, neka vam ovaj izbor iz knjižice dragog Božjeg čovjeka Bonaventure Dude, knjižice volumenom male, ali prepune pravih bisera poezije i dubokih misli velikana kroz ljudsku povijest, bude poklon za ove velike dane. „Možda će vam prosvijetliti dušu, osvijetliti put, utješiti...“ I ohrabriti za izbor provjerenih opcija i vrijednosti. U ovo vrijeme relativiziranja svega i svačega u kome se otrov nudi kao eliksir, posve bizarno i neprirodno kao poželjno, u kome je i najboljima teško ostati postojan i uspravan, ima li išta potrebnije i korisnije. To je njegova želja. A i naša.

Opširnije:Bonaventura Duda – Ja Bogu povjerih svoj štap

Petar Lovrić: Od Rame do Himalaje

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Srijeda, 15 Srpanj 2020
Napisao/la Administrator
petar2 864x411 c
                                      Petar Lovrić

Petar Lovrić  –  možda ste već čuli za čovjeka koji nosi ovo ime. Ako niste, toplo bih vam preporučio da potražite njegovu knjigu Od Rame do Himalaye. Knjiga je to, i putopis i životopis, u kojoj ćete otkriti jednu fascinantnu životnu priču. Priču o čovjeku kojega je kao dječačića od pet godina, zajedno s njegovom majkom, samo Providnost sačuvala od krvničkog noža. Iako su se njegove šanse u životu činile nikakvima, Petar se unatoč naizgled nepremostivim preprekama i često neprijateljskom okruženju uspio dovinuti do olimpskih (himalajskih ) visina. U stvarnom i metaforičkom smislu. I na najbolji mogući način potvrdio onu Goeteovu da čovjek nije ono što jest, nego ono što bi mogao biti.

Opširnije:Petar Lovrić: Od Rame do Himalaje

Domovina - Dan državnosti

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Subota, 30 Svibanj 2020
Napisao/la Administrator
Hrvatska zastava


Svim državljanima Republike Hrvatske

   Sretan Dan državnosti!

 

Opširnije:Domovina - Dan državnosti

Samo danas ću se truditi...

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Četvrtak, 28 Svibanj 2020
Napisao/la Administrator
Zdenac ŽivPNG
                Zdenac života, I. Meštrović (foto: A. Lj.)

Samo za danas ću se truditi doživjeti dan, ne želeći odjedanput riješiti problem mojega života. Samo za danas ću voditi najveću brigu (posvetiti najviše pažnje) o svom nastupu. Nikoga neću kritizirati, štoviše, neću za tim težiti da druge ispravljam ili pak poboljšavam. Jedino sebe. Samo za danas ću biti sretan u svijesti kako sam stvoren za sreću. Ne samo za onaj, nego i za ovaj svijet...Ovo su neka od deset načela koja nam je ostavio sveti otac papa Ivan XXIII. da nam olakšaju snalaženje u ovom našem vremenu i zahuktalom svijetu, koja bi nam svima mogla dobro doći.

Opširnije:Samo danas ću se truditi...

Samo izađimo i glasujmo! Prema savjesti!

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Utorak, 28 Travanj 2020
Napisao/la Administrator
koro Lis Copy
                                 I ovo je Hrvatska

...U ovom trenutku možda je najvažnije naglasiti da bi najgora stvar bila ignorirati izbore i ne izaći na njih. Upravo je to ono što najviše odgovara onima koji pošto poto žele sačuvati postojeće stanje, svoje pozicije i privilegije. A baš nam se to redovito događa kod svih izbora. Zbog najrazličitijih razloga – malodušnosti, razočarenja, rezignacije, inertnosti, vlastitog komoditeta pa i lijenosti, a najčešće zbog nevjerice da se time bilo što može promijeniti, gotovo polovica od svih birača ne izlazi na izbore. I onda se žalimo da nam je vlast ovakva i onakva...Važno je izaći i glasovati. Prema svojoj savjesti i uvjerenju. Uz postojeći izborni sustav i u ovim našim okolnostima, to je jedini način da se pokuša koliko- toliko neutralizirati moguće izborne manipulacije. Pa to je samo jedan put u četiri godine. A valjda toliko dugujemo sebi. I Domovini. Ako još uvijek imate kakvih dilema u vezi s svime ovime, pokušajte naći odgovore u tekstovima koji slijede. Ur.

Opširnije:Samo izađimo i glasujmo! Prema savjesti!