Jure Burić: Uz veliki tjedan

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Srijeda, 31 Ožujak 2021
Napisao/la Administrator
M kp6
                Mate Ljubičić: Križni put

"...Mnogo je križnih putova u povijesti pojedinaca, obitelji i naroda, ali samo je jedan križni put dokraja i savršeno ostvaren. Ostvaren je u Isusu Kristu koji nas ljubljaše do kraja, do smrti na križu. Taj se put nastavlja u svim ljudima svih naraštaja. Nastavlja se u svim patnicima. Molimo križni put kako bismo se na putovima svoga života sjedinili s Isusom koji je Put, Istina i Život...."Iz jedne od mnogih meditacija (molitvi) blagopokojnog patera Zvjezdana Linića. Za ove Velike dane uoči Uskrsa ovdje vam donosimo dvije najnovije pjesme iz opusa Burićeve uskrsne lirike uz ranije objavljene prigodne tekstove i nezaobilazni Križni put ak. slikara Mate Ljubičića. Link: Križni put

Opširnije:Jure Burić: Uz veliki tjedan

In memoriam: Milan Bandić

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Nedjelja, 28 Veljača 2021
Napisao/la Administrator

Milan B

... u našem gradu ostavio je svoj pečat, svoj trud i neviđenu energiju s kojom je za svoj grad i dogorio. Nagradi Bože njegova dobra djela, loša mu oprosti, obitelj mu utješi, a iz nas što ostajemo izbaci zloću i učini nas za života boljima i pravednijima! dr. Jure Burić

Opširnije:In memoriam: Milan Bandić

Jure Burić: RUKA U RUCI

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Utorak, 23 Veljača 2021
Napisao/la Administrator

Jure iz dana u dan

...koliko puno umirućem ta pružena ruka znači. Ona mu daje smiraj u teškim trenucima, ona mu je snaga i nada, ona mu je posljednja veza s ovim svijetom od kojeg se rastaje i odlazi u neki novi, nepoznati, bolji.....! Zato pružimo umirućima svoju ruku očekujući da će je jadnoga dana i nama netko pružiti! (dr.Jure Burić)

Opširnije:Jure Burić: RUKA U RUCI

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Utorak, 04 Kolovoz 2020
Napisao/la Administrator
 
Dan pobjede
Na kninskoj tvrđavi 5. kolovoca 1995.
 
Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza 2020.

Neizmjerno hvala svim hrvatskim vitezovima što su svoje živote dali i onima što su za svoju Domovinu ratovali  (iz pjesme dr. Jure Burića)

Opširnije:Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Jandre Širinić - najbolji hrvatski snajperist 2019.

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Subota, 26 Listopad 2019
Napisao/la Administrator
JandreŠ
                   Jandre Širinić s peharom pobjednika

Najuspješniji pojedinac na 10. memorijalu hrvatskih snajperista GROM 2019 u disciplini snajperske puške je Jandre Širinić koji je tom prigodom dobio prijelazni pokal ”Najbolji hrvatski snajperist“, a njegovo se ime trajno urezalo na pokal. U disciplini jurišne puške, prvo mjesto osvojio je Tihomir Drenjačević, drugo Mario Đerek, a treće je osvojio Danijel Matijevac. 

Opširnije:Jandre Širinić - najbolji hrvatski snajperist 2019.