50. obljetnica Hrvatskog studentskog pokreta

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Srijeda, 24 Studeni 2021
Napisao/la Administrator
Hr proljeće
                     Preuzeto iz: Fenix-magazin/SIM/

... Danas, na 50-tu obljetnicu Sudentskog štrajka, koji bi za sve narode svijeta osim za Hrvate, bio događaj od iznimne važnosti, samo tuga i nevolja. Ne zna se što je gore. Ovaj nesretni koronavirus koja ti ne da nigdje pristupiti ili potpuno negiranje ili nezainteresiranost ljudi koji u ponedjeljak 22. studenog na proslavu godišnjice u Zagrebu nisu mogli ili nisu htjeli doći. Nije bilo ni televizijskih kamera, nije bilo ni aktualnih političara, a ni studenata koje kroz sve ovo vrijeme nitko ništa o tom dogođaju nije naučio...(Iz pera  dr. Jure Burića, jednog od vodećih aktera u vrijeme  Hrvatskog proljeća, 1971.)

Opširnije:50. obljetnica Hrvatskog studentskog pokreta

Mate Ljubičić: Zašto vjerujem

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Ponedjeljak, 20 Rujan 2021
Napisao/la Administrator
 Mate uz
 USKRSNUĆE KRISTOVO - Mate Ljubičić, akademski slikar
(akril i ulje na platnu, 7,7x7,7 m) – oltarna, sv. Mihovil, Vrh, Krk

„...Bog je stvorio ljude da se međusobno vole, a stvari da se njima koriste“ – danas je puno onih koji se koriste ljudima kako bi došli do stvari koje vole i to je najveće zlo ovoga svijeta. Ljubav i vjera su fundamenti ljudskog postojanja. Duša bez toga je kao tijelo bez glave i ako mu to netko želi oduzeti životom će se braniti jer mu život bez toga gubi smisao. I On je iz ljubavi prema nama svoj život na križ položio. Možda je to dio odgovora na pitanje „zašto vjerujem“ s početka ovog razgovora...Iz razgovora s umjetnikom u emisiji "Zašto vjerujem" na Hrvatskom katoličkom radiju vođenom prije skoro deset godina, koji ni danas nije ništa manje aktualan, u kojem otkrivamo kako je riječ o izuzetnoj osobnosti koju vrijedi upoznati.

Opširnije:Mate Ljubičić: Zašto vjerujem

Jure Burić: Uz veliki tjedan

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Srijeda, 31 Ožujak 2021
Napisao/la Administrator
M kp6
                Mate Ljubičić: Križni put

"...Mnogo je križnih putova u povijesti pojedinaca, obitelji i naroda, ali samo je jedan križni put dokraja i savršeno ostvaren. Ostvaren je u Isusu Kristu koji nas ljubljaše do kraja, do smrti na križu. Taj se put nastavlja u svim ljudima svih naraštaja. Nastavlja se u svim patnicima. Molimo križni put kako bismo se na putovima svoga života sjedinili s Isusom koji je Put, Istina i Život...."Iz jedne od mnogih meditacija (molitvi) blagopokojnog patera Zvjezdana Linića. Za ove Velike dane uoči Uskrsa ovdje vam donosimo dvije najnovije pjesme iz opusa Burićeve uskrsne lirike uz ranije objavljene prigodne tekstove i nezaobilazni Križni put ak. slikara Mate Ljubičića. Link: Križni put

Opširnije:Jure Burić: Uz veliki tjedan

In memoriam: Milan Bandić

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Nedjelja, 28 Veljača 2021
Napisao/la Administrator

Milan B

... u našem gradu ostavio je svoj pečat, svoj trud i neviđenu energiju s kojom je za svoj grad i dogorio. Nagradi Bože njegova dobra djela, loša mu oprosti, obitelj mu utješi, a iz nas što ostajemo izbaci zloću i učini nas za života boljima i pravednijima! dr. Jure Burić

Opširnije:In memoriam: Milan Bandić

Jure Burić: RUKA U RUCI

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Utorak, 23 Veljača 2021
Napisao/la Administrator

Jure iz dana u dan

...koliko puno umirućem ta pružena ruka znači. Ona mu daje smiraj u teškim trenucima, ona mu je snaga i nada, ona mu je posljednja veza s ovim svijetom od kojeg se rastaje i odlazi u neki novi, nepoznati, bolji.....! Zato pružimo umirućima svoju ruku očekujući da će je jadnoga dana i nama netko pružiti! (dr.Jure Burić)

Opširnije:Jure Burić: RUKA U RUCI