Branka Š. Do Kube i natrag

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Utorak, 23 Listopad 2018
Napisao/la Administrator
Kuba1
                             Foto: Branka Š. U zemlji Fidela
Nije me trebalo dugo nagovarati. - Može, zašto ne – odgovorila sam Kseniji kad mi je predložila da se pridružimo skupini šumara i da skoknemo do Kube. Naše momke nije zanimala ta zemlja Fidela i Chea pa smo krenule same. Temeljita priprema koja se sastojala  od pažljivog izbora svega što je trebalo ponijeti na put - opreme za izlete, kupaćih kostima, haljina za ples, kozmetike i svega onog bez čega žena nikamo ne ide, i bile smo spremne.

Opširnije:Branka Š. Do Kube i natrag

Bolje humor nego tumor

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Nedjelja, 07 Listopad 2018
Napisao/la Administrator
 Mago
              Zar nisu prekrasni? (Foto: anon., posuđeno s FB)
 
Bolje humor nego tumor – misao je i često tema prof. emeritusa Željka Poljaka, našeg uglednog otorinolaringologa i dugogodišnjeg glavnog urednika Liječničkih novina. Svidjela nam se jako i nismo mogli odoljeti iskušenju da je posudimo za naslov ovoga pozamašnog niza vaših priloga što nam ih šaljete već duže vrijeme. Ima tu svega a najviše pošalica – viceva, aforizama, zanimljivih informacija i opisa neobičnih pojava i događaja, koje bi vam se mogle svidjeti i poslužiti za razbibrigu kad to poželite. Složit ćete se – bila bi šteta ostaviti ih u mraku inboksa.
 

Opširnije:Bolje humor nego tumor

A godine prolaze...

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Četvrtak, 04 Listopad 2018
Napisao/la Administrator
 Penzioner
Kontemplacija
 ...Više je pravilo nego izuzetak nepodudarnost kronološke dobi sa stvarnim stanjem zdravlja, tako da često vidimo “oronule” mlade s jedne, a vitalne i krepke starije osobe s druge strane. Brojni su čimbenici koji na to utječu, od nasljednih do načina života, prehrane, navika, radnih uvjeta, brige o zdravlju itd. Ovo je citat iz knjige Iz liječnikove torbe  dr. A.Ljubičić koja vam je na raspolaganju na ovoj stranici (članak Kako doživjeti stotu) U nastavku slijedi tek nekoliko uvodnih rečenica iz spomenute teme, a potom vaši prilozi na temu godina i starosti koji će vas sigurno  inspirirati, malo nasmijati a možda i poučiti.

Opširnije:A godine prolaze...

Albert Einstein: Bog nije stvorio zlo

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Utorak, 18 Rujan 2018
Napisao/la Administrator

Einstein

...Zlo ne postoji, ili barem ne postoji po sebi. Zlo je jednostavno odsustvo Boga. Baš kao i tama i hladnoća, to je pojam koji su ljudi stvorili da opišu odsutnost Boga. Bog nije stvorio zlo. Zlo nije poput vjere i ljubavi koje postoje baš kao što postoje svjetlo i toplina. Zlo je posljedica onog što se dogodi kada u čovjekovom srcu nije nazočna Božja ljubav. Baš poput hladnoće koju doživljavamo u odsustvu topline, ili poput tame koja se događa kada nema svjetla... Ovako je odgovorio student svome profesoru koji je tvrdio da nema Boga...A student se zvao Albert Einstein.

Opširnije:Albert Einstein: Bog nije stvorio zlo

Zanimljivo i poučno

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Petak, 14 Rujan 2018
Napisao/la Administrator

kineski zid 810x511

Kineski zid
Kako su se stari Kinezi prešli gradeći svoj veliki zid, što se događa kad svoje ideje protresemo kroz Sokratova tri sita, što nam katkad znaju otkriti naši snovi; kako se ponekad dolazi do čvrstih uvjerenjau - sve ste to vjerojatno već negdje pročitali, a ovdje vam ponavljamo da se podsjetite.  Možda će vam se dopasti. Ako ne - zanemarite, ima i drugih stvari.

Opširnije:Zanimljivo i poučno