Samo za 60 plus: Život je super!

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Ponedjeljak, 27 Rujan 2021
Napisao/la Administrator
 601
  Kod Blaža, Pakoštane - oproštaj s ljetom, foto: Dalmira Kurtov
 
60+ JE FANTASTIČNO DOBA! Imam sve što sam želio kao tinejdžer, samo 40 godina poslije. Ne moram ići u školu ili na posao. Dobijam džeparac svaki mjesec. Imam svoj stan. Nemam ograničenje izlazaka. Imam vozačku i svoj auto. Nitko iz mog društva ne boji se da će zatrudnjeti i ne drogira se. ŽIVOT JE SUPER! ZADOVOLJSTVO JE BITI 60 GODIŠNJAK I VIŠE... (Od prijatelja, svidjelo nam se i dijelimo sa svima. Autor nepoznat, sam će se prepoznati; nadamo se da neće imati ništa protiv objave. Pa, poslušajmo ga...)
 

Opširnije:Samo za 60 plus: Život je super!

Sretan nam Dan hrvatske državnosti!

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Subota, 29 Svibanj 2021
Napisao/la Administrator

30svibnja

"...Dana 30. svibnja 1990. godine utemeljen je prvi demokratski izabran Hrvatski sabor. Konačno, poslije dugo vremena i raznih totalitarnih režima, koji su svojom prisilom ili duhovnom obmanom dotjerali hrvatski narod do samog ruba opstanka, Hrvati su stekli pravo da budu svoji na svome, dobili priliku da djeluju u duhu vlastitih interesa, bez nametnutog zajedništva s Ugarskom, Austrijom, Austro-Ugarskom, Karađorđevim jugokraljevstvom i naposljetku komunističkom Titovom Jugoslavijom..." (D. Borovčak, HKV

Opširnije:Sretan nam Dan hrvatske državnosti!

Cijepiti se ili ne cijepiti?

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Srijeda, 13 Siječanj 2021
Napisao/la Administrator

Cjepivo
                    Foto: https://direktno.hr

„...Jedino legitimni autoriteti, naravni i nadnaravni, (ili oni koje ti autoriteti službeno delegiraju) imaju poslanje donositi javne i službene preporuke o takvoj temi (o cijepljenju), a onda mi ostali možemo u svojoj dobro formiranoj i informiranoj savjesti privatno odlučiti što i kako“ – tako na svom fb postu piše pater Petar Nodilo. Zanimljiv i informativan članak autora Gojka Drljače u Globusu o "Godini obračuna s koronom: Koliko će doista ubrzana vakcinacija usporiti pandemiju?" - svakako pročitajte.

Opširnije:Cijepiti se ili ne cijepiti?

Sumrak Zapada (?)

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Subota, 03 Listopad 2020
Napisao/la Administrator

  EU zvjezdice

Čitaoče štovani, ako si kojim slučajem došao na ovaj naslov, moramo te upozoriti da bi možda bilo najbolje da ga propustiš i ideš dalje ako nisi spreman na pojačanu dozu mučnine, gorčine i potonuća u neraspoloženje na duže vrijeme i svega onog što prati zabrinutost i strah za budućnost svoju i svojih najmilijih, osobito onih najmalđih. Ako je, naime, i stoti dio ovoga o čemu je riječ u tekstovima koje vam ovdje donosimo istinito, a nema baš nekih posebnih razloga da ih ignoriramo, ne piše nam se dobro. Nama, ovom svijetu u kojem živimo, našem načinu života, našoj tradiciji, vrijednostima koje smo baštinili od svojih predaka. Ipak, ako odlučiš vidjeti o čemu se radi, ne dopusti da ovlada tobom osjećaj beznađa i nemoći, jer na koncu konca tu je uvijek Onaj koji nas je sve stvrorio i čija je riječ uvijek posljednja. A On nas zacijelo nije stvorio i doveo na ovaj svijet da bi nas tako olako prepustio silama tame i zla.

Opširnije:Sumrak Zapada (?)

Koristiti TikTok - da ili ne?

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Utorak, 01 Rujan 2020
Napisao/la Administrator

Tik Tok


"...Društvena mreža TikTok trenutno je najveći hit među mladim korisnicima pametnih telefona. Naš Ivo Džeba odlučio je saznati kakav se sadržaj može pronaći na toj mega popularnoj aplikaciji i bismo li trebali biti zabrinuti zbog njene popularnosti.... Po svemu sudeći TikTok nije zamišljen da bude koristan nego da služi kao izvor vrlo adiktivne zabave u kojem se zabavljači ne libe prijeći granicu, niti ih društvena mreža u tome kontrolira ..."

Opširnije:Koristiti TikTok - da ili ne?