Macelj - hrvatski Katin

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Utorak, 02 Lipanj 2020
Napisao/la Administrator

 Macelj1

Damir BOROVČAK, publicist, povijesni istraživač, dopredsjednik, idejni začetnik, poticatelj i jedan od osnivača Udruge Macelj 1945. govori o promicanju istine i činjenicama o prešućivanju i prikrivanju partizansko-komunističkih zločina u Maceljskoj šumi nad hrvatskim svećenstvom, razvojačenim zarobljenicima i civilima, poslije završetka Drugog svjetskog rata. Naime, ova šuma najveća je klaonica Hrvata, a zasad je još uvijek nepoznat točan broj ubijenih, od kojih su mnogi i živi zakopani. Dosad je tek iz malog broja tamošnjih masovnih grobnica ekshumirano 1.163 žrtava, a još treba istražiti najmanje 130 takvih i sličnih grobnih mjesta. Ovih dana, nakon dužeg vremena, Ministarstvo hrvatskih branitelja samo iz jedne masovne grobnice ekshumiralo je više od 80 žrtava, a pretpostavlja se da ih na ovom području ima još najmanje 13 tisuća, a neki kažu čak i 15.000.

Opširnije:Macelj - hrvatski Katin

General Zrilić: Što je ostalo od ponosa pobjednika?!

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Srijeda, 27 Svibanj 2020
Napisao/la Administrator
ivko zrlić youtube 735 735x400
                                      General Živko Zrilić 

Kako su to do jučer hrabri ratnici i zapovjednici pokazali tako nisku razinu samopoštovanja prodajući osobni integritet dezerterima i ratnim profiterima, postajući mrtve duše, a često i korisni idioti u rukama tajkunsko-političkih kartela. To je pitanje koje se rijetko postavlja ili se izbjegava. Uglavnom se priča i evocira ono što smo bili i na što smo ponosni, ali što smo sada, o tom se šuti ili, kako mi nedavno jedna ‘zenga’ reče: “Na prošlost smo ponosni, u sadašnjosti ne postojimo, budućnosti nemamo”.

Opširnije:General Zrilić: Što je ostalo od ponosa pobjednika?!

Živjeti s koronom

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Subota, 27 Lipanj 2020
Napisao/la Administrator

Preporuke Fran Mihaljevic covid 19 koronavirus lijecenje

O korona virusima i bolesti koju oni izazivaju (Covid - 19) već je  bilo riječi na ovim stranicama (U sjeni korone), a ovdje se možemo upoznati s tekstovima nekih naših i svjetskih stručnjaka koji pokušavaju odgovoriti na pitanja koja su od najvećeg interesa za sve nas: Što znači pojava novih žarišta bolesti nakon što smo pomislili da smo je već pobijedili? Što nas čeka slijedećih mjeseci i godina? Kako nam se dalje ponašati i što činiti? Ima li lijeka bolesti? Što je s cjepivom (je li ono spas ili obmana) i td.? Najprije nekoliko citata s najvažnijim zaključcima i preporukama tih znanstvenika, a potom slijede i sve ostalo. Ur.

Opširnije:Živjeti s koronom

Donald Trump: Za svetosti ljudskog života.

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Utorak, 28 Siječanj 2020
Napisao/la Administrator

Trump

Donald Trump proglasio Nacionalni dan svetosti ljudskog života ‘od začeća do prirodne smrti’ “Na Nacionalni dan svetosti ljudskog života naša nacija ponosno i snažno potvrđuje svoju predanost zaštiti dragocjenog dara života u svim njegovim fazama, od začeća do prirodne smrti”, poručio je Trump u proglasu koji je potpisao u ponedjeljak, javlja Catholic News Agency. “Svaka osoba – rođena i nerođena, siromašna, obeshrabrena, s invaliditetom, nemoćna, starija – ima unutarnju vrijednost. Premda se svačiji put razlikuje, nijedan život nije bezvrijedan ili nevažan; prava svih ljudi moraju biti zaštićena.” Nacionalni dan proglašen je na obljetnicu tragične presude Vrhovnog suda Roe protiv Wadekojom je 22. siječnja 1973. pobačaj legaliziran u svim saveznim državama.

Opširnije:Donald Trump: Za svetosti ljudskog života.

Rukomet - Euro 2020: Naše srebro kao zlato

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Nedjelja, 19 Siječanj 2020
Napisao/la Administrator
RukometTrg
  Veličanstven doček na Trgu Josipa bana Jelačić

Nakon punih deset godina hrvatski rukomet opet slavi srebrnu medalju s velikih natjecanja. Toliko je prošlo od posljednjeg finala naših rukometaša, kojima je opet za dlaku izmakla jedina zlatna medalja koja nedostaje u vitrinama hrvatskog rukometa, ona s rukometnog Eura.Bez obzira na poraz od Španjolske u finalu u Stockholmu, hrvatske su rukometaše došli pozdraviti brojni navijači koji su bili oduševljeni njihovom borbom i zalaganjem na netom završenom Europskom prvenstvu. Na dočeku se okupilo nekoliko tisuća navijača, a atmosfera je dosegla vrhunac kada su na binu izašli Kauboji sa svojim srebrnim medaljama.

Opširnije:Rukomet - Euro 2020: Naše srebro kao zlato