JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Uz 200.000. - tu posjetu

Napisao/la Administrator
Kamenita1
Mare nostrum, Foto A. Lj.

Dragi čitatelji, s ponosom i ne bez malo hvale, možemo objaviti da je ovih dana broj posjeta našoj stranici (portalu) Tockanai.net, odnosno otvaranju najposjećenijeg naslova, premašio brojku 200.000. S obzirom da od početka ustrajemo na uređivačkom pristupu koji teži otkrivanju i objavi najboljih tekstova autora čije je djelovanje na tragu afirmacije principa DOBRA i univerzalnih (tradicionalnih) vrijednosti, i koji sključuje bilo kakve oblike senzacionalizma, bizarnosti, žutila, golotinje i sličnih načina za pobuđivanje radoznalosti šire javnosti, smatramo to iznimnim uspjehom. Zbog toga nastavljamo i dalje istim smjerom u uvjerenju da je ovo što radimo dobro i da ima smisla. Uz zahvalu svima na interesu, za one koji nas posjećuju prvi put (a moglo bi biti zanimljivo i starim vjernim čitateljima) najbolje je da krenu od prvog teksta  (koji slijedi), i koji je na neki način i programski. Ovdje još možemo dodati da za razliku od najvećeg broja portala većina ovdje objavljenih tekstova nije primarno vezana za aktualna zbivanja, niti opterećena onim zamornim komercijalnim oglasima, pa njihov popis koji nije malen, može biti dobra baza za izbor i ugodno čitanje. Ur.

 Kamenita
Kamenita vrata, Foto: A.Lj.

 

Ma gdje bili, ma što radili, razmišljali, planirali, ili se samo nadali, na koncu uvjek ostaje kao nužnost: staviti Točku na i. (www.tockanai.net) 

O stranici

Često u životu kad moramo dovršiti nešto osobito važno, zaokružiti nešto davno započeto - kakvo djelo ili projekt, donijeti neku važnu odluku, kažemo: Staviti točku na i. Ovo bi trebala biti platformana na kojoj bismo na svoj način, posve slobodan i ležeran, i tražeći i najmanje razloge za optimističko stajalište, tematizirali takve situacije, osobito one koje se odnose na razdoblje života najbolje znano po eufemizmu „zlatno“, u kojemu razmišljamo o njegovim najvećim i najvažnijim „točkama“. Mogao bi to biti i prostor u kojemu svi koji to žele i imaju za to potrebu podijeliti s drugima svoje ideje, svoje viđenje stvarnosti, svoja životna iskustva i preokupacije, slaganja i neslaganja, svoje brige, radosti, tuge. Pa i prenijeti ponešto od one životne mudrosti koja se stječe samo godinama i iskustvom na mlađe koji su za to otvoreni. Točka na I nastavlja s istom vrijednosnom matricom koju njeguje Mojsvijet.hr, po kojoj je težnja prema svemu što je na tragu dobra, kao i s dijelom sadržaja te stranice, koja i dalje ostaje platformom istoimene udruge čije je primarno područje klasična glazba i općenito kultura. Uz teme o zdravlju i bolesti koje su, nažalost, neodvojive od apostrofiranog životnog razdoblja, mogli bismo se upustiti i u potragu za odgovorima na vječna pitanja: Tko sam ja? Samo ovo propadljivo tijelo ili i nešto više? Što je duša, duh? Koji je smisao života? Je li smrt kraj ili tek novi početak? Je li vjera u vječni život zabluda, praznovjerje, ili jedini pravi smjer i spas? Otkud, otkad ovaj svijet? Sam od sebe nastao – velikim praskom pa onda evolucijom, ili po volji svemogućeg kreatora? Mogu li vjera i znanost skupa? Ima li Boga ili je sve samo ono tvarno, dostupno znanstvenoj provjeri? Otkud toliko zla u svijetu i nepravde? Zašto tolika sebičnost i otuđenost? Zašto tolike i takve podjele među ljudima koje se čine nepremostivima? Što je sreća? – itd. itd. Kako bilo da bilo krećemo u cyber beskraj pa ćemo vidjeti kamo će nas sve to odvesti. Tko zna, možda sve skupa ispadne dobro. Pa i zabavno! Ur.

 

Veći dio materijala koji se nalazi na ovim stranicama preuzet je iz drugih medija. To je učinjeno u dobroj vjeri i samo iz želje da se vrijedni tekstovi – ili drugi zapisi – učine javno još dostupnijima, nikako iz kakvih drugih interesa (profitnih i sl.). U slučaju da smo nehotice povrijedili bilo čija autorska prava unaprijed se ispričavamo i na odgovarajući zahtjev materijale ćemo ukloniti.

Ukratko o kategorijama:

Od prijatelja:     http://tockanai.net/index.php/od-prijatelja/34-od-prijatelja

Zdravlje:            http://tockanai.net/index.php/zdravlje/42-zdravlje

U potrazi:          http://tockanai.net/index.php/u-potrazi/44-u-potrazi

Moj blog:          http://tockanai.net/index.php/moj-blog/47-moj-blog

Iz medija:          http://tockanai.net/index.php/iz-medija/56-iz-medija

 

 **********************************

Stranica je nekomercijalnog tipa, opstaje samo zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca;
ako vam se čini da zavrjeđuje podršku možete to učiniti uplatom na:
 
Udruga Moj svijet, Zagreb, Zelinska 7
 OIB: 86007567711
IBAN: HR8224020061100507105
 (Opis plaćanja: Donacija za Tockanai.net)

 

 

Mislilac Auguste Rodin: Mislilac