Anica Gabrovec: Minijature i umjetnički nakit

Kategorija: Od prijatelja Objavljeno: Četvrtak, 27 Lipanj 2019 Napisao/la Administrator

Indeks Članka

Anica3
                    https://www.instagram.com/zen.linea/

Ona je ekonomistica, uspješna menadžerica, ali iznad svega umjetnica, kojoj su slikarstvo i izrada umjetničkog nakita, kao hobi od mladenačkih dana, postupno postali primarni sadržaj života. Ocjenu umjetničkih dosega njenih djela ostavit ćemo profesionalnim likovnim stručnjacima i vama, a nama neka bude dopušteno da izrazimo udivljenost njenim minijaturama s klovićevski finim i skladnim, k tomu beskonačnim i fantastičnim kombinacijama linija, boja i sadržaja. Nježniji dio svijeta zasigurno će biti oduševljen njenim umjetničkim nakita kojega će vjerojatno poželjeti pridodati svojim kolekcijama.


Anica Gabrovec: Minijature

Anica4 

Više: https://www.instagram.com/zen.linea/


Anica Gabrovec: Umjetnički nakit

Anica2

    Više:  https://www.instagram.com/zen.linea.crafts/


 Anica Gabrovec: To sam ja 

Anicadownload
 Anica Gabrovec, certificirana Zentangle učiteljica, sanjar, slikarica, draguljar,  supruga i majka, voditelj financija, ljubitelj glazbe… ne nužno tim redoslijedom. Prošlo je dosta vremena otkad sam osjetila neodoljivu potrebu za umjetničkim stvaranjem vlastitim rukama. Mislim da je to oduvijek bilo u meni, ali nakon godina rada kao diplomirana ekonomistica u području računovodstva i financija, ovaj je poziv postajao sve glasniji.  i glasniji, Kad su se napokon ispunili uvjeti da se se malo više mogu posvetiti umjetnosti, nitko nije bio sretniji od mene. 

Iz jednog ranijeg intervjua
Moja Karijera - Anica Gabrovec

O školovanju

Nakon II. gimnazije, diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, bez konkretne predodžbe o tome kojim bih se segmentom ekonomije htjela baviti. Svakako me više zanimala mikroekonomija i upravljanje financijama poduzeća od makroekonomije, a najprivlačniji mi se činio rad u nekoj od financijskih institucija. Tijekom studija pokušavala sam, radeći na sportskom radiju i u videoteci, steći iskustvo u radu i komunikaciji s ljudima, a činjenica da uspijevam spojiti hobije i osobne interese s mogućnošću zarade, već tada mi je posao činila zadovoljstvom.

O prvom radnom mjestu

Prva prilika za rad u struci pružila mi se u Ministarstvu financija. Preko četiri godine bila sam zaposlena u Odjelu za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja Porezne uprave. Moj prvi posao bio je iznimno zanimljiv jer je obuhvaćao vođenje pregovora i sklapanje poreznih ugovora s drugim državama. Do danas mi je taj posao ostao možda i najzanimljiviji koji sam radila, ali nisam se dugoročno vidjela u radu u državnoj upravi pa sam poželjela promjenu. Prilika mi se pružila u fondovskoj industriji, nakon čega sam i nastavila raditi u financijskim institucijama.

O trenutnom RM

Trenutačno sam zaposlena na mjestu članice Uprave društva Victoria životno osiguranje d.d. Članovi uprave odgovorni su za cjelokupno poslovanje društva, ali moje su uže specijalnosti računovodstvo i financije. Najveći izazov na ovakvom radnom mjestu je organizirati poslovanje na način da istovremeno budu zadovoljeni zahtjevi klijenata, vlasnika i regulatora. U poslu se konstantno susrećem s različitim preprekama, a veliko je zadovoljstvo svladati ih i ostaviti iza sebe. Ipak, bit ću potpuno iskrena i priznati da mi je najdraža mogućnost uživanja u plodovima rada – cijela obitelj obožava putovanja i u takvim prilikama sva odricanja dobivaju smisao.

O ravnoteži

Smatram da sam u tome uspjela, iako moram priznati da je često teško, ako ne i nemoguće, odlazeći iz ureda, posao ostaviti za sobom i u potpunosti se posvetiti sebi i bližnjima. Srećom, imam jako dobru logistiku pa vjerujem da moja obitelj nije zakinuta na račun karijere. Vrlo je važno naći zadovoljstvo i izvan posla pa se smatram sretnom što, uz karijeru, imam sređen obiteljski i društveni život, hobije i interese koji me čine ispunjenom osobom.

Faktori

Današnje je poslovno okružje izrazito dinamično pa se od zaposlenika očekuje da stalno rade na sebi i budu izrazito fleksibilni. Često je osobne interese potrebno podrediti interesima posla, a kompromisi su sastavni dio svakodnevice. Uz sav neizbježan stres, moj je recept osmijeh, za koji vjerujem da otvara puno vrata. Svima bih poručila da budu otvoreni prema ljudima i novim prilikama te da spremno prihvaćaju rizike i imaju pozitivan stav prema životu, pa tako i karijeri.  ožujak 2011.

Izvor:   https://www.specijalist.hr/hr/poslodavci/clanak/intervju-moja-karijera-anica-gabrovec

Hitovi: 581