Cijepiti se ili ne cijepiti?

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Srijeda, 13 Siječanj 2021
Napisao/la Administrator

Cjepivo
                    Foto: https://direktno.hr

„...Jedino legitimni autoriteti, naravni i nadnaravni, (ili oni koje ti autoriteti službeno delegiraju) imaju poslanje donositi javne i službene preporuke o takvoj temi (o cijepljenju), a onda mi ostali možemo u svojoj dobro formiranoj i informiranoj savjesti privatno odlučiti što i kako“ – tako na svom fb postu piše pater Petar Nodilo. Zanimljiv i informativan članak autora Gojka Drljače u Globusu o "Godini obračuna s koronom: Koliko će doista ubrzana vakcinacija usporiti pandemiju?" - svakako pročitajte.

Opširnije:Cijepiti se ili ne cijepiti?

Sumrak Zapada (?)

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Subota, 03 Listopad 2020
Napisao/la Administrator

  EU zvjezdice

Čitaoče štovani, ako si kojim slučajem došao na ovaj naslov, moramo te upozoriti da bi možda bilo najbolje da ga propustiš i ideš dalje ako nisi spreman na pojačanu dozu mučnine, gorčine i potonuća u neraspoloženje na duže vrijeme i svega onog što prati zabrinutost i strah za budućnost svoju i svojih najmilijih, osobito onih najmalđih. Ako je, naime, i stoti dio ovoga o čemu je riječ u tekstovima koje vam ovdje donosimo istinito, a nema baš nekih posebnih razloga da ih ignoriramo, ne piše nam se dobro. Nama, ovom svijetu u kojem živimo, našem načinu života, našoj tradiciji, vrijednostima koje smo baštinili od svojih predaka. Ipak, ako odlučiš vidjeti o čemu se radi, ne dopusti da ovlada tobom osjećaj beznađa i nemoći, jer na koncu konca tu je uvijek Onaj koji nas je sve stvrorio i čija je riječ uvijek posljednja. A On nas zacijelo nije stvorio i doveo na ovaj svijet da bi nas tako olako prepustio silama tame i zla.

Opširnije:Sumrak Zapada (?)

Koristiti TikTok - da ili ne?

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Utorak, 01 Rujan 2020
Napisao/la Administrator

Tik Tok


"...Društvena mreža TikTok trenutno je najveći hit među mladim korisnicima pametnih telefona. Naš Ivo Džeba odlučio je saznati kakav se sadržaj može pronaći na toj mega popularnoj aplikaciji i bismo li trebali biti zabrinuti zbog njene popularnosti.... Po svemu sudeći TikTok nije zamišljen da bude koristan nego da služi kao izvor vrlo adiktivne zabave u kojem se zabavljači ne libe prijeći granicu, niti ih društvena mreža u tome kontrolira ..."

Opširnije:Koristiti TikTok - da ili ne?

Dva dana na Velebitu

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Srijeda, 19 Kolovoz 2020
Napisao/la Administrator
Vel dvije figure1
                          Velebitska kamena dvojka

...Bog je malo gdje na tako neznatnim udaljenostima rasuo toliko bogatstva kao u Velebitu. Čini se kadkad da je svemoćna ruka Božja u stvaralačkom zanosu, prosula nad ovim prostorima sve svoje bogatstvo i ljepotu: sve oblike boja, sve obilje biljnih i životinjskih vrsta, svu neopisivost krajolika. U Velebitu sve je blizu, sve je povezano prijateljskim nitima: jela i vuk, kamen i medvjed, rosa i zrak, more i planina, nebo i zemlja, sve je jedno, sve je sklad.....(iz letka ŽU Krasno)  Galerija:  Sj.Velebit - Zavižan, Sv. Ante, Premužićeva staza, Botanički vrt

Opširnije:Dva dana na Velebitu

Macelj - hrvatski Katin

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Utorak, 02 Lipanj 2020
Napisao/la Administrator

 Macelj1

Damir BOROVČAK, publicist, povijesni istraživač, dopredsjednik, idejni začetnik, poticatelj i jedan od osnivača Udruge Macelj 1945. govori o promicanju istine i činjenicama o prešućivanju i prikrivanju partizansko-komunističkih zločina u Maceljskoj šumi nad hrvatskim svećenstvom, razvojačenim zarobljenicima i civilima, poslije završetka Drugog svjetskog rata. Naime, ova šuma najveća je klaonica Hrvata, a zasad je još uvijek nepoznat točan broj ubijenih, od kojih su mnogi i živi zakopani. Dosad je tek iz malog broja tamošnjih masovnih grobnica ekshumirano 1.163 žrtava, a još treba istražiti najmanje 130 takvih i sličnih grobnih mjesta. Ovih dana, nakon dužeg vremena, Ministarstvo hrvatskih branitelja samo iz jedne masovne grobnice ekshumiralo je više od 80 žrtava, a pretpostavlja se da ih na ovom području ima još najmanje 13 tisuća, a neki kažu čak i 15.000.

Opširnije:Macelj - hrvatski Katin