Zlatko Sudac - Razgovori

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Nedjelja, 03 Studeni 2019
Napisao/la Administrator

 Vlc Zlatko Sudac 860x450 c
                           Foto: https://rastimo-u-vjeri.com

...Nijedna vjera ne uči: ubij, ukradi, laži, prevari. Ni jedna. Vjera je nadogradnja moralnog i etičnog. A fun­dament, baza je moral. Ljudi koji nisu vjernici ili su bilo koje vjere i imaju tu moralnu bazu, oni su spašeni po milosti Božjoj. Njihova djela ne mogu biti nemoralna, jer oni su moralni...(Iz sjajne knjige: Zlatko Sudac - Razgovori, Dunja Ujević)

Opširnije:Zlatko Sudac - Razgovori

Miroslav Škoro: Veliki intervju

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Subota, 05 Listopad 2019
Napisao/la Administrator

M Škoro

"...Nisam ničiji projekt, ne okupljam desnicu nego građane željne promjena! Zabranom ZDS baca se ljaga na Domovinski rat..."- riječi su Miroslava Škore, jednog od troje kandidata kojima ankete daju najveće šanse za preuzimanje dužnosti čelnika države idućih pet godina u intervjuu za Hinu 5. listopada 2019.

Opširnije:Miroslav Škoro: Veliki intervju

Rezolucija EU parlamenta o važnosti sjećanja za budućnost

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Srijeda, 02 Listopad 2019
Napisao/la Administrator

Molotov Ribbentrop Stalin

U Europskom parlamentu je 19. rujna 2019. usvojena “Rezolucija o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe” kojom se potpuno jasno i nedvosmisleno izjednačava zlo nacional-socijalizma i internacional-socijalizma kojeg se u ovom dokumentu naziva imenom pod kojim je taj rigidni totalitarizam poznatiji kao – komunizam? Zanimljivo je kako je tako bitan dokument promaknuo vodećim medijskim kućama u Hrvatskoj. Šuti o njemu i zvanična politika.   

Opširnije:Rezolucija EU parlamenta o važnosti sjećanja za budućnost

Taj vrli naš novi svijet

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Nedjelja, 29 Rujan 2019
Napisao/la Administrator
Tovar1
      Foto:  www.facebook.

"...Nema više Udbe, nema KGB-a, na djelu je Orwellova policija mišljenja, jezični inženjering, zvan politička korektnost, a Zapad je doista postao životinjska farma u kojoj su neke životinje jednake, a neke jednakije..."- Misao je to uglednog kolumnista Ivice Šole u jednom od posljednjih brojeva Sl. Dalmacije. A jedan od naših vodećih intelektualaca Boris Havel piše svojoj banci:"...Hrvatska je kršćanska zemlja u kojoj dominiraju tradicionalne vrijednosti, a netradicionalne uživaju slobode i prava, sve dok poštuju Ustav i zakone. To je Hrvatska kakva se sviđa meni i mojoj obitelji, i ne želimo ni na koji način biti dijelom pokušaja da se promijeni bilo njezin kršćanski i tradicionalni temeljni karakter, bilo načela slobode i poštivanja manjina i alternativnih svjetonazora, uključujući homoseksualnu zajednicu..." To i niz drugih zanimljivih tekstova koji oslikavaju naše vrijeme i naš svijet možete pročitati pod gornjim naslovom koji je mogao biti i drugačiji, npr. Na rubu pameti, Sumrak razuma i civilizacije, U luđačkoj košulji ili sl.

Opširnije:Taj vrli naš novi svijet

Stjepan Lozo: Ideologija i propaganda velikosrpskog genocida nad Hrvatima

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Četvrtak, 03 Listopad 2019
Napisao/la Administrator

Lozo

Više od 15 godina splitski povjesničar Stjepan Lozo radio je na prikupljanju građe za knjigu “Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatima – projekt 'Homogena Srbija' 1941.“ kojom razotkriva kako su Srbi izvršili genocid nad Hrvatima, a onda svoje žrtve optužili za zločin nad njima! Četiri godine intenzivno je radio na pisanju knjige, pri čemu je bio izložen prijetnjama i pritiscima koji ga ipak nisu zaustavili u naumu. Za prilog Spektar Slobodne Dalmacije je pristao progovoriti i o mnogim drugim tabuima iz novije hrvatske povijesti.

Opširnije:Stjepan Lozo: Ideologija i propaganda velikosrpskog genocida nad Hrvatima