Sretan Uskrs!

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Nedjelja, 04 Travanj 2021
Napisao/la Administrator
mPieta
                Mate Ljubičić, ak- slikar: Pieta

Svima koji ga slave, svim ljudima dobre volje

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN  USKRS!

 

Opširnije:Sretan Uskrs!

Večernji susret

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Srijeda, 20 Siječanj 2021
Napisao/la Administrator

Aleja skulptura

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Ponedjeljak, 26 Listopad 2020
Napisao/la Administrator
SNkapi
Ratko Petrić: “Kapi” (Foto: Ante Lj.)

Ima jedna galerija u Zagrebu koju redovito i rado posjećujem. Katkad i svakodnevno. Neki će reći da je možda jedna od najljepših i najzanimljivijih u Gradu. Kako po svom sadržaju, tako i po konceptu. A možda i najviše po samom ambijentu. Riječ je o Aleji skulptura na savskom nasipu s djelima priznatih hrvatskih kipara. Upravo ovaj projekt predstavlja najveću zagrebačku galeriju na otvorenom kakve imaju i mnogi drugi gradovi u svijetu. Prekrasan pogled na Šenoin grad pod Sljemenom s jedne i rijeka Sava s druge strane - dušu dalo za predah u ovo čudno i pomalo psihotično vrijeme korone. Prostor u kome bez straha možemo mirno disati i isprobavati brzinu svojih koraka. Poziv je otvoren u svako doba. Za sve!. Rijeka Sava je tu...la...la....la....(A.Bukovac.)

Opširnije:Aleja skulptura

Pero Mioč: Livanjski rondo

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Subota, 01 Veljača 2020
Napisao/la Administrator
 Pero Mioč 200 147 s c1 l t 0 0
                        Pero Mioč
 
„Utaman nas majke doje – nas je uvik manje; u manjku je naša stalnost, manjak nam je stalno stanje... Stâlni su nam stalni puti, kuferi nam uvik vrući; od kuće se stalno iđe, a ritko se vraća kući...“ Stihovi su ovo iz pjesme Livanjski rondo Pere Mioča, koji najbolje oslikavaju tešku i tužnu sudbu našeg naroda koji se nađe na razmeđi svijetova i sukobljenih civilizacija, sudbinu koja ih prati odvajkada pa sve do današnjih dana. Uz ovu i još tri jednako lijepe njegove pjesme ovdje donosimo i jedan zanimljivi osvrt na neke od velikih bitaka iz vremena osmanlijskih prodora s tragičnim posljedicama i za naš etnos (stradanja, migracije, odnarođivanje...), što on potkrjepljuje distribucijom velikog broja hrvatskih (katoličkih) prezimena (preko pedeset) kod muslimana, pa čak i kod pravoslavaca.

I ovo i ono, i druge stvari

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Utorak, 03 Prosinac 2019
Napisao/la Administrator
 Sturba Brdar o
                        Rijeka Sturba, foto S. Brdar
 
Ovdje možete naći zanimljive priloge iz fb i drugih ogranaka velike mreže s najrazličitijim porukama  i zanimljivim fotkama, sve uzeto posve nasumce, neselektivno. Ponešto će vam se možda svidjeti, nešto zasigurno i neće, s nekima ćete se složiti s drugima baš i ne, ali ništa za to, tako je to uvijek u životu. Iz košarice materijala koji nije našao mjesta pod drugim naslovima jednostavno pogledajte ono što vam se svidi ili što vam se učini zanimljivim. I poslušajmo domoljuba koji nam poručuje: "Vrijeme je svima kojima je Hrvatska na srcu, političarima, povjesničarima, novinarima, svećenicima, akademicima i domoljubima svih staleža, zastati i zapitati se – Hoćemo li stvarno dozvoliti da lijenost, nemar, sebičnost, sluganstvo, laž, kukavičluk, nezahvalnost i nesloga ostanu vladati našim redovima, jer narod koji ne cijeni svoje mrtve, teško će u budućnosti, kada se Hrvatska ponovo nađe u smrtnoj opasnosti, pronaći sinove spremne braniti krvavo stečenu nezavisnost"(D. Dedić). A za početak neka nas malo zazvedri naš pjesnik Zvonimir Balog pjesmicom Hajde da se dogovorimo. Zar nam to danas u ovoj Lijepoj Našoj nije najpotrebnije? 

Opširnije:I ovo i ono, i druge stvari