JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Prof. dr. Vlado Jukić - posljednje zbogom

Napisao/la Administrator
VladoJukić
                  Vlado Jukić (23. lipnja 1951. -  3. ožujka 2019.) 

Markovo polje vjerojatno nikada ranije nije vidjelo toliko ljudi kao jučer, 7. ožujka 2019., na posljednjem ispraćaju prijatelja Vlade Jukića, jednog od najuglednijih psihijatara u Hrvatskoj i dugogodišnjeg ravnatelja Klinike za psihijatriju Vrapče. O umrlima se uvijek govori samo najbolje, a o pokojnom Vladi, s pohvalama i priznanjima se doista nije moglo ni pretjerati niti je što trebalo dodavati. Od pokojnika su se biranim i dirljivim riječima oprostili predstavnici rodnog mu Posušja u Hercegovini, ustanove u kojoj je radio, Crvenog križa u kojemu je aktivno djelovao te ministar zdravstva i gradonačelnik, ističući njegove nemjerljive zasluge za dobrobit psihijatrijskih bolesnika i za afirmaciju principa dobra u odnosima među ljudima.

Možda ga je najbolje oslikao posljednji govornik kad je rekao da „kad hrast padne cijela šuma ječi“. Davao se nesebično i neselektivno. I osobno sam kao kolega u jednom razdoblju svoga života doživio (od njega) što to znači prijatelj u nevolji. Za sve je imao više vremena nego za sebe; možda je za to i otišao tako prerano. A mogao je još toliko toga dati: i struci, i društvu, i svojoj obitelji. Neka mu je pokoj vječni i neka mu bude laka hrvatska gruda. A.Lj.

 

U Zagrebu preminuo Vlado Jukić: nakon kratke i teške bolesti otišao je jedan od naših najpoznatijih psihijatara
Hina

Istaknuti hrvatski psihijatar i dugogodišnji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče prof. dr. sc. dr. med. Vlado Jukić umro je u u nedjelju u Zagrebu nakon teške bolesti u 68. godini, priopćila je Klinika za psihijatriju Vrapče.
Vlado Jukić rođen je u mjestu Osoje u općini Posušje u Bosni i Hercegovini (BiH) 23. lipnja 1951. gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Medicinskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1976.
Tijekom svoga radnog vijeka ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja. Kao osoba iznimno širokih obzora i interesa, u potpunosti je bio predan svome zvanju te je, istaknuto je, utjecao ne samo na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije, nego je svojim radom zadužio i širu društvenu zajednicu.
Vlado Jukić bio je neumoran borac za prava osoba s duševnim smetnjama i pokretač ideje o proglašenju Dana prava osoba s duševnim smetnjama. Navedeno je kako će, uz sva ta postignuća. prof.dr.sc. Vlado Jukić ostati zapamćen kao sigurno najuspješniji i najdugovječniji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče.
"Njegovom smrću završava jedno značajno razdoblje hrvatske psihijatrije u kojoj je profesor Vlado Jukić ostavio neizbrisiv trag", istaknuto je u priopćenju Klinike za pshijatriju Vrapče.

 

Preminuo jedan od najpoznatijih hrvatskih psihijatara iz Posušja
Vecernji.hr 3. ožujka 2019.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih psihijatara, prof. dr. Vlado Jukić, dugogodišnji ravnatelj Psihijatrijske klinike Vrapče, preminuo je u nedjelju u Zagrebu.
Tijekom svoga života ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja.

“Obavještavamo hrvatsku javnost da je u nedjelju, 3. ožujka 2019. godine u Zagrebu nakon teške bolesti preminuo dugogodišnji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče, velikan hrvatske psihijatrije prof.dr.sc. Vlado Jukić.

Prof. dr. sc. Vlado Jukić rođen je 23. lipnja 1951. godine u Posušju, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1976. godine. Tijekom svog života ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja. Kao osoba iznimno širokih obzora i interesa, u potpunosti predan svome zvanju utjecao je ne samo na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije, već je svojim radom zadužio i širu društvenu zajednicu.

Bio je neumoran borac za prava osoba s duševnim smetnjama i pokretač ideje o proglašenju Dana prava osoba s duševnim smetnjama. Unatoč svemu tome, prof.dr.sc. Vlado Jukić ostat će upamćen kao zasigurno najuspješniji i najdugovječniji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče. Njegovom smrću završava jedno značajno razdoblje hrvatske psihijatrije u kojoj je prof. Jukić ostavio neizbrisiv trag”, stoji u priopćenju Psihijatrijske bolnice Vrapče, prenosi Vecernji.hr.