Malo razbibrige

Kategorija: Od prijatelja Objavljeno: Nedjelja, 01 Srpanj 2018 Napisao/la Administrator

Indeks Članka

Rusija

Lijepe babuške

...Sve i da hoćemo ne možemo zaboraviti sve ono što nas tišti tijekom godine, ali možemo i moramo bar nakratko sve to ostaviti po strani i prepustiti se odmoru. Radi vlastitog zdravlja, i tjelesnog i duševnog, ponajviše ovog posljednjeg. Nadamo se da će vam u tome dobro doći i ovi prilozi koje ste vi slali. Pogledajte ih, ima ih dosta! I neka vas ove simpatične babuške i navedene poveznice barem u mislima povedu u Rusiju (ako već niste bili tamo u stvarnosti), kad su se naši sjajni „vatreni“ momci predvođeni Zlatkom Dalićem i Lukom Modrićem onako srčano borili  za boje svoje trobojnice i najdraže crvenoplave kockice, za svoj narod i domovinu nam Hrvatsku...(Kako vidite ovo je od prije tri godine, ali vjerujemo da bi vam i sada, u ovo grozomorno pandemijsko i poslijepotresno vrijeme moglo dobro doći)

Vjerojatno nam je već svima preko glave teških tema koje nas prate mjesecima i godinama – o našim podjelama i međusobnim optužbama. Onima osnovanima i lažnima. O demografskoj krizi koja sve više eskalira, o masovnom iseljavanju najvitalnijeg dijela populacije, o osiromašenima i nezaposlenima, ovršenima i blokiranima. O katastrofičnim predviđanjima da će nas nestati, da bi nas mogli preplaviti migracijski valovi iz Azije i Afrike. O sve otvorenijem i agresivnijem nastupu ateističko-liberalnog pogleda na svijet, i to kroz institucije društva, pred kojim nema mjesta za tradicionalne vrednote koje su u temelju hrvatskog bića – našu privrženost svojoj obitelji, naciji, domovini, vjeri i kulturi, kao temeljima našega identiteta.

Sve i da hoćemo ne možemo zaboraviti sve ono što nas tišti tijekom godine, ali možemo i moramo bar nakratko sve to ostaviti po strani i prepustiti se odmoru. Radi vlastitog zdravlja, ponajviše mentalnog. Nadamo se da će vam u tome dobro doći i ovi prilozi koje ste vi slali. Pogledajte ih, ima ih dosta! I neka vas ove simpatične babuške i navedene poveznice barem u mislima povedu u Rusiju (ako već niste bili tamo u stvarnosti), kad su se naši sjajni „vatreni“ momci predvođeni Zlatkom Dalićem i Lukom Modrićem onako srčano borili  za boje svoje trobojnice i najdraže crvenoplave kockice, za svoj narod i domovinu nam Hrvatsku.

Uz malo šale na račun samih sebe, jer svi oni koji se posebno spominju - ljudi u bijelom te popularni likovi iz susjedstva - to smo u biti mi, tu su i neke zanimljivosti i mudre izreke biblijskog naroda koje vrijedi pročitati. I na kraju možemo napraviti mali neurološki test svoga, kako se navodi u popratnom opisu, percepcijsko – kognitivnog potencijala. Želimo vam ugodan odmor. Ur.

Gdje ti ja sve nisam bio... Kuba, Maldivi, Sejšeli, Acapulco...U Tokiju, također, nisam bio... Ni u Rusiji... Ali tu je poveznica na doista lijepe slike iz velike zemlje u kojoj trenutačno naši nogometaši s Modrićem na čelu ponosno i uspješno predstavljaju boje naše domovine Hrvatske.

Rusija u 50-tak slika
Muzej Ermitaž
Doživjeti stotu
Bitno u životu
kickvick.com: zanimljive fotografije

Hitovi: 17428