Darko Vidović: S fotoaparatom po svijetu

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Utorak, 08 Listopad 2019
Napisao/la Administrator
selomalo2 1024x575

Ako već ranije niste posjetili ovu stranicu velikog majstora fotografije Darka Vidovića, http://www.vidovic.info/ onda to svakako učinite što prije. Siguran sam da će vas oduševiti svojom fantastičnom foto galerijom kao što je i mene oduševila. Otkrit će te da je riječ o umjetniku koji će vas majstorski napravljenim fotografijama provesti kroz prekrasne predjele Lijepe Naše i najatraktivnije europske metropole, sve do Bliskog istoka, kroz koje je proputovao ne odvajajući se od svoga omiljenog fotoaparata. Dovoljno je samo povezati se s njegovom stranicom: http://www.vidovic.info/

Opširnije:Darko Vidović: S fotoaparatom po svijetu

Zagreb piano duo festival 2019

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Utorak, 22 Listopad 2019
Napisao/la Administrator
Pianoduo
Iva Ljubičić Lukić i Kosjenka Turkulin; Danijel Detoni i Ivan Batoš; Ruben Dalibaltayan i Julia Gubaidulina
 
Ljubitelji lijepe glazbe, one klasične, imali su ovih dana priliku na već četvrtom piano duo festivalu poslušati nekoliko od vodećih imena hrvatske pijanističke scene i uživati u izabranim programima s najljepšim djelima iz fundusa svjetske i domaće glazbene literature. Osobito je, vjerujemo, bilo zanimljivo ljubiteljima četveroručnog pijanizma kao jednog od najzahtjevnijih oblika komornog muziciranja. Publika, dobrim dijelom mlada, ali i ona najzahtjevnija, znalačka, nije krila svoje oduševljenje, i gotovo sve izvedbe bile su popraćene burnim aplauzima i uzvicima pohvale.

Fatimska ukazanja

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Srijeda, 15 Svibanj 2019
Napisao/la Administrator

Vidioci F
Vidioci: Lucija (10), Francisco (9) i Jacinta (8)

„Gospa nam je pokazala veliko ognjeno more, koje kao da je bilo ispod zemlje. U taj oganj bijahu bačeni demoni i duše u ljudskom obličju, što bijahu nalik prozirnoj žeravici crne ili brončane boje. Plutali su u toj velikoj vatri, a plamenovi što su izvirali iz njih zajedno s velikim oblacima dima svako malo su ih bacali u zrak da bi potom opet, bez težine i ravnoteže, padali natrag kao iskre velikog ognja, uslijed krikova i jauka boli i očaja tako da smo se prestravili i počeli drhtati od straha. Demone se moglo razaznati po njihovu užasnom i odbojnom obličju zastrašujućih nepoznatih životinja, a bijahu crni i prozirni..." - Vizija pakla

Opširnije:Fatimska ukazanja

Dr. sc. Ivan Bagarić - Posljednji pozdrav prijatelju

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Subota, 11 Svibanj 2019
Napisao/la Administrator

ivan bagaric

Kao i svima koji smo ga poznavali teško mi je povjerovati da ga više nema. Da je otišao zauvijek. Činilo se da je on posljednji koga bi ta neumoljiva Franjina „sestrica“ smrt mogla potražiti. Još prije koji dan smo se dogovarali da ćemo se naći i u miru razgovarati o toliko toga. Ali eto, i to smo zauvijek propustili. Kao i toliko drugih stvari i prilika.

Opširnije:Dr. sc. Ivan Bagarić - Posljednji pozdrav prijatelju

Jezik, kultura, vjera... identitet...

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Srijeda, 01 Svibanj 2019
Napisao/la Administrator
P.Kerempuh
           Iz Muzeja Seljačkih buna - Gornja Stubica
 
 „...Pali smo na dno, jer su prepreke do toga dna nestale – nestale su hijerarhije vrijednosti i ljudi, hijene su postale lavovi, blato je postalo gorski izvor, WC se prometnuo u dnevni boravak, glupan u genija, kriminalac u moralista, nepismenost u uzor, ništarije u elitu. Stvara se ozračje da nitko ne vrijedi ništa kako bi najviše vrijedili nitkovi...“ Ovako na pitanje o stanju u hrvatskom novinarstvu danas odgovara istaknuti novinar Milan Ivkošić. Pri tomu je izdvojio nekoliko imena koja tu ne spadaju, a koja opet za one iz prve skupine, zajedno sa svima onima koji ih prihvaćaju i dijele njihova stajališta i vrijednosti, predstavljaju sve što je mračno, nazadno, primitivno i negativno. Zasigurno bi se nešto od ovoga moglo projicirati na društvo u cjelosti, pa se moramo upitati: Kamo ideš Hrvatska? O ovakvim i sličnim pitanjima i problemima koji opterećuju suvremeno hrvatsko društvo promišljaju neka od istaknutih imena iz svijeta naše kulture i umjetnosti. Neke ste od tih tekstova vjerojatno čitali jer su objavljeni prije više godina, ali, složit ćete se, njihova aktualnost ni danas nije ništa manja nego ranije.

Opširnije:Jezik, kultura, vjera... identitet...