I ovo i ono, i druge stvari

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Utorak, 03 Prosinac 2019
Napisao/la Administrator
Konji Teica
Slobodni i sretni, Foto:Teica
Ovdje možete naći zanimljive priloge iz fb i drugih ogranaka velike mreže s najrazličitijim porukama  i zanimljivim fotkama, sve uzeto posve nasumce, neselektivno. Ponešto će vam se možda svidjeti, nešto zasigurno i neće, s nekima ćete se složiti s drugima baš i ne, ali ništa za to, tako je to uvijek u životu. Iz košarice materijala koji nije našao mjesta pod drugim naslovima jednostavno pogledajte ono što vam se svidi ili što vam se učini zanimljivim. I poslušajmo domoljuba koji nam poručuje: "Vrijeme je svima kojima je Hrvatska na srcu, političarima, povjesničarima, novinarima, svećenicima, akademicima i domoljubima svih staleža, zastati i zapitati se – Hoćemo li stvarno dozvoliti da lijenost, nemar, sebičnost, sluganstvo, laž, kukavičluk, nezahvalnost i nesloga ostanu vladati našim redovima, jer narod koji ne cijeni svoje mrtve, teško će u budućnosti, kada se Hrvatska ponovo nađe u smrtnoj opasnosti, pronaći sinove spremne braniti krvavo stečenu nezavisnost"(D. Dedić). A za početak neka nas malo zazvedri naš pjesnik Zvonimir Balog pjesmicom Hajde da se dogovorimo. Zar nam to danas u ovoj Lijepoj Našoj nije najpotrebnije? Zapravo: Sad il nikada!

Opširnije:I ovo i ono, i druge stvari

Zagreb piano duo festival 2019

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Utorak, 22 Listopad 2019
Napisao/la Administrator
Pianoduo
Iva Ljubičić Lukić i Kosjenka Turkulin; Danijel Detoni i Ivan Batoš; Ruben Dalibaltayan i Julia Gubaidulina
 
Ljubitelji lijepe glazbe, one klasične, imali su ovih dana priliku na već četvrtom piano duo festivalu poslušati nekoliko od vodećih imena hrvatske pijanističke scene i uživati u izabranim programima s najljepšim djelima iz fundusa svjetske i domaće glazbene literature. Osobito je, vjerujemo, bilo zanimljivo ljubiteljima četveroručnog pijanizma kao jednog od najzahtjevnijih oblika komornog muziciranja. Publika, dobrim dijelom mlada, ali i ona najzahtjevnija, znalačka, nije krila svoje oduševljenje, i gotovo sve izvedbe bile su popraćene burnim aplauzima i uzvicima pohvale.

Darko Vidović: S fotoaparatom po svijetu

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Utorak, 08 Listopad 2019
Napisao/la Administrator
selomalo2 1024x575

Ako već ranije niste posjetili ovu stranicu velikog majstora fotografije Darka Vidovića, http://www.vidovic.info/ onda to svakako učinite što prije. Siguran sam da će vas oduševiti svojom fantastičnom foto galerijom kao što je i mene oduševila. Otkrit će te da je riječ o umjetniku koji će vas majstorski napravljenim fotografijama provesti kroz prekrasne predjele Lijepe Naše i najatraktivnije europske metropole, sve do Bliskog istoka, kroz koje je proputovao ne odvajajući se od svoga omiljenog fotoaparata. Dovoljno je samo povezati se s njegovom stranicom: http://www.vidovic.info/

Opširnije:Darko Vidović: S fotoaparatom po svijetu

Fatimska ukazanja

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Srijeda, 15 Svibanj 2019
Napisao/la Administrator

Vidioci F
Vidioci: Lucija (10), Francisco (9) i Jacinta (8)

„Gospa nam je pokazala veliko ognjeno more, koje kao da je bilo ispod zemlje. U taj oganj bijahu bačeni demoni i duše u ljudskom obličju, što bijahu nalik prozirnoj žeravici crne ili brončane boje. Plutali su u toj velikoj vatri, a plamenovi što su izvirali iz njih zajedno s velikim oblacima dima svako malo su ih bacali u zrak da bi potom opet, bez težine i ravnoteže, padali natrag kao iskre velikog ognja, uslijed krikova i jauka boli i očaja tako da smo se prestravili i počeli drhtati od straha. Demone se moglo razaznati po njihovu užasnom i odbojnom obličju zastrašujućih nepoznatih životinja, a bijahu crni i prozirni..." - Vizija pakla

Opširnije:Fatimska ukazanja

Dr. sc. Ivan Bagarić - Posljednji pozdrav prijatelju

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Subota, 11 Svibanj 2019
Napisao/la Administrator

ivan bagaric

Kao i svima koji smo ga poznavali teško mi je povjerovati da ga više nema. Da je otišao zauvijek. Činilo se da je on posljednji koga bi ta neumoljiva Franjina „sestrica“ smrt mogla potražiti. Još prije koji dan smo se dogovarali da ćemo se naći i u miru razgovarati o toliko toga. Ali eto, i to smo zauvijek propustili. Kao i toliko drugih stvari i prilika.

Opširnije:Dr. sc. Ivan Bagarić - Posljednji pozdrav prijatelju