Fatimska ukazanja

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Srijeda, 15 Svibanj 2019
Napisao/la Administrator

Vidioci F
Vidioci: Lucija (10), Francisco (9) i Jacinta (8)

„Gospa nam je pokazala veliko ognjeno more, koje kao da je bilo ispod zemlje. U taj oganj bijahu bačeni demoni i duše u ljudskom obličju, što bijahu nalik prozirnoj žeravici crne ili brončane boje. Plutali su u toj velikoj vatri, a plamenovi što su izvirali iz njih zajedno s velikim oblacima dima svako malo su ih bacali u zrak da bi potom opet, bez težine i ravnoteže, padali natrag kao iskre velikog ognja, uslijed krikova i jauka boli i očaja tako da smo se prestravili i počeli drhtati od straha. Demone se moglo razaznati po njihovu užasnom i odbojnom obličju zastrašujućih nepoznatih životinja, a bijahu crni i prozirni..." - Vizija pakla

Opširnije:Fatimska ukazanja

Dr. sc. Ivan Bagarić - Posljednji pozdrav prijatelju

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Subota, 11 Svibanj 2019
Napisao/la Administrator

ivan bagaric

Kao i svima koji smo ga poznavali teško mi je povjerovati da ga više nema. Da je otišao zauvijek. Činilo se da je on posljednji koga bi ta neumoljiva Franjina „sestrica“ smrt mogla potražiti. Još prije koji dan smo se dogovarali da ćemo se naći i u miru razgovarati o toliko toga. Ali eto, i to smo zauvijek propustili. Kao i toliko drugih stvari i prilika.

Opširnije:Dr. sc. Ivan Bagarić - Posljednji pozdrav prijatelju

Jezik, kultura, vjera... identitet...

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Srijeda, 01 Svibanj 2019
Napisao/la Administrator
P.Kerempuh
           Iz Muzeja Seljačkih buna - Gornja Stubica
 
 „...Pali smo na dno, jer su prepreke do toga dna nestale – nestale su hijerarhije vrijednosti i ljudi, hijene su postale lavovi, blato je postalo gorski izvor, WC se prometnuo u dnevni boravak, glupan u genija, kriminalac u moralista, nepismenost u uzor, ništarije u elitu. Stvara se ozračje da nitko ne vrijedi ništa kako bi najviše vrijedili nitkovi...“ Ovako na pitanje o stanju u hrvatskom novinarstvu danas odgovara istaknuti novinar Milan Ivkošić. Pri tomu je izdvojio nekoliko imena koja tu ne spadaju, a koja opet za one iz prve skupine, zajedno sa svima onima koji ih prihvaćaju i dijele njihova stajališta i vrijednosti, predstavljaju sve što je mračno, nazadno, primitivno i negativno. Zasigurno bi se nešto od ovoga moglo projicirati na društvo u cjelosti, pa se moramo upitati: Kamo ideš Hrvatska? O ovakvim i sličnim pitanjima i problemima koji opterećuju suvremeno hrvatsko društvo promišljaju neka od istaknutih imena iz svijeta naše kulture i umjetnosti. Neke ste od tih tekstova vjerojatno čitali jer su objavljeni prije više godina, ali, složit ćete se, njihova aktualnost ni danas nije ništa manja nego ranije.

Opširnije:Jezik, kultura, vjera... identitet...

Petar Zrinski: Oproštajno pismo

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Nedjelja, 12 Svibanj 2019
Napisao/la Administrator

Dana 29. travnja. 1671. u Bečkom Novom Mjestu ban Petar Zrinski je oko oko 19 sati napisao pismo svojoj ženi Katarini i kćerki Veroniki s naslovom “Moje drago srce”. Sutradan je ban Petar Zrinski pogubljen zajedno s Katarininim bratom Franom Krstom Frankopanom (*).

Opširnije:Petar Zrinski: Oproštajno pismo

Glazbene staze - 10 gdina

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Srijeda, 03 Travanj 2019
Napisao/la Administrator

Fotografija Glazbene Staze.

 Na svečanom završnom koncertu Ansambl Glazbene staze izvest će nekoliko dragulja iz riznice klasičnog repertoara (Melodije iz Bizetove opere Carmen, Bachovu suitu u h-molu i Rumunjske plesove Bele Bartóka), ali i djela iz suvremenog repertoara (Salon Buenos Aires južnoameričkog skladatelja Miguela del Aguile i Parafrazu na Daquinovu kukavicu domaćeg autora Tomislava Uhlika). Pozivamo vas da se pridružite ovom slavlju i još jednom zakoračite glazbenim stazama od poloneze do tanga, od baroka do 21. stoljeća!

Opširnije:Glazbene staze - 10 gdina