In memoriam: Milan Bandić

Kategorija: Od prijatelja Objavljeno: Nedjelja, 28 Veljača 2021 Napisao/la Administrator

Milan B

... u našem gradu ostavio je svoj pečat, svoj trud i neviđenu energiju s kojom je za svoj grad i dogorio. Nagradi Bože njegova dobra djela, loša mu oprosti, obitelj mu utješi, a iz nas što ostajemo izbaci zloću i učini nas za života boljima i pravednijima! dr. Jure Burić

NE ZNAMO NI DANA NI ČASA.....

Ne znamo ni dana ni časa kada će smrt doći po nas i kada i kako ćemo to završiti s našim ovozemaljskim životom.

Jer, kada bi znali možda bi dobri ljudi bili još bolji, zločesti možda još zločestiji, a možda bi se i podobrili?! Možda bi roditelji svoju djecu bolje odgajali, a djeca bolje o svojim roditeljima skrbili. Možda bi političari bili realniji, suci pravedniji, liječnici zauzetiji, bogataši milostiviji, siromasi mirniji- možda?

Ipak, nakon što je “gospođa s kosom”pokosila naš život- preostaje nam vjerovati kako su ovozemaljski problemi za onoga što nas napusti prestali, a oni “Nebeski” tek počeli, jer tamo neće biti niti spretnih odvjetnika niti zločestih tužitelja, neće biti niti potplaćenih sudaca! Tamo nećeš biti u brendiranim odijelima, tamo ćeš biti gol kao od majke rođen sam sa svojim bremenom - onim dobrim ili onim lošim. Stajat ćeš pred SUCEM koji sve o tebi zna i koji će učiniti da i ti o sebi sve znaš, pa ćeš možda i bez da ti ON omjeri svojim prstom kojom stazom ćeš krenuti - sam krenuti!

Možda će te molitve onih koje si ostavio izbaviti iz mjesta muka i nagraditi vječnim mirom- možda?! Zato molimo za one koji nas napustiše, jer im je naša molitva potrebita! Molimo i za našega brata Milana kakvo god mišljenje imali o njemu.

Ipak je u našem gradu ostavio svoj pečat, svoj trud i neviđenu energiju s kojom je za svoj grad i dogorio. Nagradi Bože njegova dobra djela, loša mu oprosti, obitelj mu utješi, a iz nas što ostajemo izbaci zloću i učini nas za života boljima i pravednijima!

dr. Jure Burić
U zadnjem danu veljače, 2021.

 

Hitovi: 355