Rodna ideologija

Kategorija: Iz medija Objavljeno: Subota, 28 Listopad 2017 Napisao/la Administrator

Rodno neutralni WC

Rodnu teoriju je 1950-ih godina osmislio američki psiholog John Money. Njegov eksperiment s dva muška blizanca od kojih je jednoga pokušao pretvoriti u djevojčicu završio je tragično, samoubojstvom oba blizanca u njihovoj odrasloj dobi. Rodna teorija je protivna prirodi žene i muškarca, nije znanstveno potvrđena i o njoj ne postoji konsenzus u znanstvenoj zajednici.  (Nakon što pročitate ovaj tekst i ako odete na pokazanu stranicu znat ćete što vam je činiti).  Istina o Istanbulskoj konvenciji

Tekst Istanbulske konvencije je nastao 2009. i 2010. godine, u vrijeme kada je započelo raskrinkavanje rodne teorije. Rodna teorija svoj vrhunac bilježi između 2000. i 2010.g. Nakon što su je znanstvenici prokazali kao neznanstvenu, Nordijsko vijeće ministara (regionalna međuvladina kooperacija sastavljena od predstavnika Norveške, Švedske, Finske, Danske i Islanda) ukinulo je 31.12.2011. ''Nordijski rodni institut'' (NIKK – Nordisk institutt for kunnskap om kjønn), ustanovu koja je bila predvodnik rodne teorije u regiji, i glavni opskrbljivač 'znanstvene' osnove za društvenu i odgojnu politiku skandinavskih zemalja sve od 1970-ih pa do ukidanja.

Neki učinci rodne ideologije u zemljama u kojima je zakonski uvedena:

 • Tzv. zakoni o „rodnom samoodređenju“ omogućuju osobi da promijeni svoj spol u osobnim dokumentima na temelju obične izjave nadležnom tijelu da se „osjeća“ pripadnikom suprotnog spola (čak i bez hormonsko-kirurške „promjene spola“). Prema takvim zakonima muškarci mogu ulaziti u ženske zahode i svlačionice, a uvodi se i obaveza tzv. „rodno neutralnih“ prostora u školama i javnim mjestima, što žene dovodi u neugodne, a ponekad i opasne situacije.
 • Zakoni (npr. u Kaliforniji) zabranjuju upotrebu riječi „mama“ i „tata“, kao i „suprug“ i „supruga“, već „roditelj 1“ i „roditelj 2“. U Britaniji, primjerice, umjesto pojma majke trudnice uveden je pojam „trudna osoba“.
 • U službenim formularima sve više zemalja uvodi, pored uobičajene opcije jesi li muško ili žensko, i sve druge moguće „rodove“ na izbor (v. primjer obrasca pod Neprihvatljivo u I.K.)
 • Budući da nema zakonskih granica u „slobodnom izboru rodnog identiteta“ sve je moguće: 52-godišnji Kanađanin ostavio je suprugu i sedmero djece da bi živio kao šestogodišnja usvojena djevojčica koja se „igra“ s unucima svojih posvojitelja.
 • Tzv. „rodno osjetljivi“ zakoni omogućuju tzv. transrodnim osobama da na sportskim natjecanjima nastupaju u kategoriji suprotnog spola, pa se tako „bivši“ muškarci natječu u ženskoj kategoriji (u protivnom bi bili „diskriminirani“). Muškarci, međutim, iako možda prođu hormonske ili kirurške zahvate, i dalje imaju veću mišićnu masu, snažniju građu i veći kapacitet pluća, tako da bez problema potuku svoje ženske protivnice.
  Prema novim smjernicama Međunarodnog olimpijskog odbora transrodne osobe se ne moraju podvrgnuti operaciji promjene spola kako bi nastupale na Olimpijskim igrama i drugim međunarodnim natjecanjima. Na Olimpijadi u Rio de Janeiru 2016. u utrci na 800 m u ženskoj kategoriji pobijedila je južnoafrikanka koja je zapravo muškarac.
 • U vrtićima se djecu „rodno“ preodgaja preko oblačenja, igračaka i sl. Uvode se slikovnice u kojima glavni likovi nisu princ i princeza, već dva princa. Ukidaju se majčin dan i dan očeva. U vrtiću u Stockholmu djeci se ne dozvoljava koristiti muške i ženske zamjenice „on“ i „ona“, već neutralnu zamjenicu „hen“ („ono“) kojom se obilježavaju svi likovi iz dječjih priča. Na satu plesa odgojiteljice dječacima oblače suknjice i uvjeravaju ih da se tako super osjećaju. U jednom bečkom vrtiću dječaci se moraju igrati s lutkama, lakirati si nokte i isprobavati haljine za princeze, dok djevojčice moraju učiti graditi nebodere. U jednom vrtiću u Washingtonu tete zabranjuju dečkima da se igraju legićima. Itd.
 • U američkim školama uveden je tzv. „gender-switch-day“ kada djevojčice trebaju doći u školu obučene kao dječaci i obrnuto.
 • U dječje vrtiće i škole uvodi se obavezna seksualna edukacija temeljena na rodnoj ideologiji. Tako već vrtićanci trebaju početi učiti o seksu i proučavati spolne organe iz raznih brošura i „edukativnih paketa“. Austrijsko ministarstvo obrazovanja je, primjerice, preporučilo školama brošuru jedne feminističke udruge prema kojoj djeca na nastavi trebaju izrađivati modele muških i ženskih spolnih organa i napraviti izložbu! U Švedskoj djeca sudjeluju na gay pride-u u sklopu predškolske seksualne edukacije.
 • Agresivna propaganda rodne teorije i „fluidnog“ shvaćanja seksualnosti u predškolskim i školskim programima i medijima ima za posljedicu sve veću zbunjenost i izgubljenost djece i mladih koja u dobi puberteta i adolescencije, kao dio svog odrastanja trebaju izgraditi svoj spolni identitet. Tako je, primjerice, u nedavnom istraživanju u Italiji čak 60% muških adolescenata i 35% adolescentica izjavilo da „prakticira biseksualnost“.
 • Neke države ozakonile su mogućnost promjene spola već u dječjoj dobi (npr. u Norveškoj od sedme godine života!). Navodni „poremećaj rodnog identiteta“ kod djece liječi se tako da se maloj djeci hormonalnom terapijom zaustavlja ulazak u pubertet kako bi dijete sa 14 ili 15 godina odlučilo želi li biti muško ili žensko. Zanimljivo je da djece s takvim „poremećajem“ ima daleko najviše upravo u državama u kojima je transseksualni odnosno homoseksualni lobi vrlo jak.
 • U svijetu mahnito raste broj klinika za promjenu spola (tzv. centri za „transrodno zdravlje“) – samo u SAD-u ih ima pedesetak, i to najviše za djecu i mlade. Pored onih koji dolaze na „promjenu spola“, ima i onih koji se žele samo riješiti svojih spolnih organa i postati „aseksualni“. Poznat je primjer 22-godišnjeg Amerikanca koji je potrošio 50.000 dolara na 110 operacija, kako bi postao„bespolni izvanzemaljac“.
 • S porastom broja klinika za „transrodno zdravlje“ i obavljenih zahvata, raste i broj onih koji kasnije požale što su išli na njih i koji bi svoj spol željeli vratiti, a više ne mogu... Podsjećamo, prema biološkim zakonitostima nije moguće promijeniti spol, jer je spolni kromosom xx ili xy upisan u svaku stanicu ljudskog tijela. Moguće je samo hormonsko-kirurškim putem uništavati vlastiti spol, i više ili manje uspješno „oponašati“ suprotni spol.
 • „Rodno osviještena“ zakonska regulativa u mnogim je zemljama omogućila homoseksualnim parovima (odnosno osobama raznih „rodnih identiteta“) ne samo da sklapaju „brakove“ već i da usvajaju djecu. Tako se, navodnim „pravom“ tih osoba na roditeljstvo krši pravo djece na majku i na oca. Pored toga, potiče se surogatsko majčinstvo i manipulacija ljudskim zamecima.
 • Utjecaj rodne ideologije koja sve više uzima maha i seksualne edukacije temeljene na njoj ima za posljedicu zbunjivanje i rastakanje spolnog identiteta kod djece i mladih, sve raniji ulazak u spolne odnose i sve veći promiskuitet, a time i sve veću raširenost spolno prenosivih bolesti, sve manje sklopljenih brakova, sve više rastava, sve manje djece (demografski slom) itd. Postupno se ruši obitelj i obiteljske vrijednosti, a time i cijelo društvo jer je obitelj nositelj društva.

 

Dr. Raphael Bonelli, bečki neurolog, psihijatar i psihoterapeut

„Liberalna 'pedagogija' pokazuje se kao potpuno promašena, a psihološki gledano, radi se o metodama kojima se služe pedofili: djecu se zbunjuje mnoštvom prijevremenih i neprikladnih informacija o seksualnosti, zbog čega postaju žrtve tih trauma i razvijaju nezdrav odnos prema seksualnosti... Na kraju, dobivamo zatvoren krug i spregu liberalnih spolnih odgoja, širenja spolnih bolesti i spolno razvratnih i problematičnih pojedinaca s čijim sve većim brojem i sve veći dio društva postaje imuno na takve sadržaje.

Tako postupno, ono što zapravo je i što je nekada bilo nezamislivo i nenormalno, postaje prihvatljivo i normalno.“

 

OTVORENO PISMO DR. MATKA MARUŠIĆA PREMIJERU PLENKOVIĆU:
“‘Iznosite opake neistine o Istanbulskoj konvenciji”

Ugledni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu i Splitu dr. Matko Marušić uputio je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću na temu Istanbulske konvencije.

“Poštovani gospodine Plenkoviću,

član sam HDZ-a, stranke čiji ste predsjednik od 1990. godine. Sveučilišni sam profesor te sam 45 godina na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i Splitu predavao predmete fiziologiju, imunologiju i znanstvenu metodologiju.

Utemeljitelj sam i dugogodišnji urednik časopisa Croatian Medical Journal te sam tijekom svoje znanstvene karijere kritički pročitao oko deset tisuća znanstvenih radova ranga doktorata, ocijenio ih i za te ocjene ponio međunarodnu javnu odgovornost.

Imajući sve to u vidu, slobodan sam potvrditi Vam da sam pročitao i proučio Istambulsku konvenciju i prateće dokumente te Vas ovim putem želim upozoriti da Vaše tvrdnje da u Istanbulskoj konveniji nema rodne ideologije – nisu istinite.

U činjenicu da u kampanji koju vodite za ratifikaciju IK ne informirate javnost o milijardu kuna koje će se ratifikacijom trebati izdvajati iz proračuna većinom za lijevo-liberalne udruge, te o činjenici da je 48 mehanizama zaštite žena koje donosi IK već sa siječnjom ove godine ugrađeno u hrvatsko zakonodavstvo – ovdje ne ću detaljno ulaziti.

Prije nego što navedem dokaze da Istambulska konvencija stvarno, direktno i konkretno nameće rodnu teoriju ovdje navodim znanstvenu napomenu o razlici između teorije i ideologije.

Primijetio sam, naime, da upućeni zagovornici rodne teorije, među koje ste se i Vi uvrstili u kampanji za ratifikaciju, u raspravama s neistomišljenicima na spomen „rodna ideologija“ tvrde „to nije ideologija, ne postoji rodna ideologija!“

Teorija je „hipoteza, pretpostavka“ koja u brojnim i sveobuhvatnim testiranjima nije opovrgnuta. To je „stvarno znanje čovječanstva“. U udžbenicima pišu i kao istina se uče – teorije. Jer čovjek ne može dosegnuti apsolutnu, Božju istinu. Nego sam svoju, znanstvenu. Može stvoriti vrlo čvrste teorije, ali ne može dosegnuti neupitnu i krajnju istinu.

Ideologija je nametanje neke „teorije“ silom, bez dokaza i dovoljno istraživanja. U nju se vjeruje na silu, a ne na osnovi dokumenata.

Dokazi da Istambulska konvencija stvarno, izravno nameće rodnu teoriju su sljedeći:

PRVA SKUPINA DOKAZA

1.Članak 3. Definicije: „Rod označava društveno oblikovane uloge, ponašanja, aktivnosti i osobine koje određeno društvo smatra prikladnima za žene i muškarce”. Dakle, ako se „društveno oblikovane uloge, ponašanja, aktivnosti i osobine“ odnose na žene i muškarce (tako piše u tom članku!), nije bilo potrebe uvoditi pojam „rod“.

A kad je uveden, znači da se smatra da spol i rod nisu isti. Spol je zadan genetski, a rod nije; ako priznajemo da postoje žene i muškarci, rod uopće ne postoji; za njim u ovom kontekstu nema potrebe, on je dakle nametnut. Razmislimo zajedno: uvodi se izmišljotina, koja se pripisuje postojećim i genetski zadanim ženama i muškarcima, ali ona može biti bilo što. Rodna teorija uvedena je već u prvom članku IK.

Pretvaranje pojma „žena“ u pojam „rod“ nimalo ne pridonosi zaštiti žena od diskriminacije i nasilja. I kad se pojam „žena“ zamijeni pojmom „rod“, žena ostaje žena i izložena je svemu čemu je bila izložena i prije te promjene. Uvođenje pojma „roda“ potiskuje spol, kao što vidimo u Pojašnjenju i u sljedećim člancima.

A to je čista rodna teorija, kakvu znamo iz odgovarajuće neznanstvene literature.

2. Točka 53. Pojašnjavajućeg izvješća Istanbulske konvencije (važni dio teksta označio sam masnijim slovima i crtom):

„Žene još uvijek mogu iskusiti diskriminaciju od strane tijela za provedbu zakona ili pravosuđa pri prijavi činova rodno utemeljenog nasilja. Slično tome, homoseksualne, lezbijske i biseksualne žrtve obiteljskog nasilja često su isključene iz usluga potpore zbog svoje seksualne orijentacije. Određene skupine pojedinaca mogu doživjeti diskriminaciju i na temelju rodnog identiteta, što jednostavno rečeno znači da rod s kojim se poistovjećuju nije u skladu sa spolom koji im je dodijeljen pri rođenju.

To uključuje kategorije pojedinaca kao što su transrodne ili transseksualne osobe, transvestiti i ostale skupine osoba koje ne odgovaraju onome što je društvo utvrdilo da pripada kategorijama “muško” ili “žensko”.

3. U čl. 4, koji zabranjuje diskriminaciju, nabrajaju se ljudske značajke po kojima se ne smije ljude diskriminirati i tu se, između ostaloga, nabrajaju „spol“ i „rod“ – odvojeno.

Nabrojanim koracima je rod postao ravan spolu, iako je „društveni konstrukt“, iako nikad nije postojao u tom smislu (nego samo u gramatičkom i taksonomskom) i nema apsolutno ni jedan objektivan znanstveni dokaz da on znanstveno utvrđeni prirodni fenomen.

Ovdje su spol i rod dvije različite pojave koje obje treba zaštititi od diskriminacije, zar ne?

No, to nije sve! U istom članku (o nediskriminaciji) nabrojeni su i „seksualna orijentacija“ i „rodni identitet“. Što je to, odjednom – rodni identitet? Što je „spolna orijentacija“? Koje su veze pojmova iz Istambulske konvencije – spol, rod, seksualna orijentacija i rodni identitet?

4. Članak 14., Obrazovanje, Istambulska konvencija ulazi u hrvatske škole, jer kaže: „stavak 1. Stranke će poduzeti, kada je to primjereno, potrebne korake kako bi nastavne materijale o pitanjima kao što su ravnopravnost žena i muškaraca, nestereotipne rodne uloge, uzajamno poštovanje, nenasilno rješavanje sukoba u osobnim odnosima, rodno utemeljeno nasilje nad ženama i pravo na osobni integritet, prilagođeno razvojnim sposobnostima učenika, uključile u redovno nastavni plan program i na svim razinama obrazovanja”.

Tiim se člankom u Istambulskoj konvenciji rodna ideologija uvodi u hrvatske škole, „na svim razinama obrazovanja“, zar ne? S ratifikacijom Istambulske konvencije u školi su, na svim razinama (dakle i u vrtiću), nametnute – eto – „nestereotipne rodne uloge“? A „nestereotipne rodne uloge“ su homoseksualnost, lezbijstvo, biseksualnost, transvestitstvo („transrodnost“), a sve to na osnovi prava „na izbor roda i spolne orijentacije“.

DRUGA SKUPINA DOKAZA da Istambulska konvencija nadzakonski nameće i legalizira uvođenje rodne ideologije jest praksa pravosuđa, škola i jezika u državama koje se vode Istambulskom konvencijom i njezinom rodnom ideologijom.

− Uči se da ljudski spol nije muški ili ženski, nego je kontinuirani prijelaz od muškoga do ženskoga.
− Uči se da se ljudsko biće rađa spolno neutralno i naknadno se socijalizira u muškarca ili ženu.
− Odrasli muškarac i žena tek su „društvena konstrukcija“, pa se tu konstrukciju mora zvati rodom, a rodova ima više od dva, čak i oko 70.
− Što se tiče spola, on je u populaciji ljudi jednoliko raspoređen od muškoga do ženskoga. (To je moja ekspertiza, gdje su dokazi za to??)
− U svakom čovjeku postoji „rodni identitet“, ali također i „rodni izražaj“, jednoliko u populaciji ljudi raspoređeni od muškoga do ženskoga.
− Biološki spol ne utječe na „spolnu orijentaciju“, nego je ona među ljudima kontinuirano raspodijeljena od homoseksualnosti do heteroseksualnosti.
− Spolna orijentacija potpuno je nezavisna od biološkoga spola, „rodnoga identiteta“ i „rodnoga izražaja“.
− U svrhu „nediskriminacije“ u rodnom listu se pojmovi „majka“ i „otac“ zamjenjuju pojmovima „roditelj 1“ i „roditelj 2“.
− U Kanadi su uvedene zamjenice „zhe“ i “zher” umjesto “he” („on“) i “her” („ona“) za one koje nisu ni muško ni žensko.
− U Velikoj Britaniji je pojam „trudna žena“ zamijenjen pojmom „trudna osoba“ – jer se biološka žena može proglasiti muškarcem, pa taj „muškarac“ može roditi, ali teško ga se može nazvati majkom.
− Hrvatska nevladina udruga Zagreb Pride već je tražila ukidanje muških i ženskih zahoda i uvođenje samo miješanih, prema „odabiru roda“.
− Na Olimpijadi i drugim međunarodnim natjecanjima, sa ženama se natječu osobe koje su hormonski muškarci (i uvijek pobjeđuju i pokupe medalje).

TREĆA SKUPINA DOKAZA o tome da Istambulska konvencija izravno i nasilno donosi rodnu ideologiju u naše domove jest činjenica da su u njezinu tekstu popisane mjere kontrole uvođenja rodne ideologije u zakone, obrazovni sustav, sportska društva i kulturu općenito.

Tu međnarodnu kontrolu nad zakonodavstvom, obrazovanjem i financijama Republike Hrvatske provodit će tzv. GREVIO (Poglavlje IX Konvencije). Odbor se sastoji od od učenih, predanih i iskusnih zagovornica rodne ideologije.

Za ilustraciju moći GREVIO-a i mehanizama kojima on kontrolira provedbu Konvencije, navodim neke izvatke Istambulske konvencije:
… GREVIO može primiti informacije o provedbi Konvencije od nevladinih organizacija i civilnog društva, kao i od nacionalnih institucija za zaštitu ljudskih prava.
… Ako GREVIO primi pouzdane informacije koje upućuju na situaciju u kojoj problemi zahtijevaju neposrednu pozornost kako bi se spriječio ili ograničio opseg ili broj teških povreda Konvencije, može zatražiti žurno podnošenje posebnog izvješća o mjerama koje su poduzete za sprečavanje teškog, opsežnog ili ustrajnog obrasca nasilja nad ženama.
… GREVIO može odrediti jednog ili više svojih članova za provedbu istrage i žurnog izvješćivanja GREVIo-a.

S takvim međunarodnim ugovorom kao što je Konvencija i sa sustavom nadzora kako je u Konvenciji definiran, nema načina da se išta iz rodne ideologije spriječi kao neznanstveno i štetno, zar ne?
Gospodine Plenkoviću, nametanjem ratifikacije Istanbulske konvecije i rodne ideologije koju ona donosi, komunistički „verbalni delikt“ se za ovo doba prevodi u pojam „govor mržnje“, prema kriterijima rodne ideologije.
Tako će i mene, kao čovjeka koji je pola stoljeća proučavao ljudsko tijelo i njegove funkcije, kazniti ako kažem da postoje dva spola, a da su aberacije – aberacije.

Zahvaljujem unaprijed što ćete pročitati i proučiti ove argumente te, slijedeći europske standarde, ubuduće točno informirati javnost o činjenici da je na razini EU usuglašeno da se termin rod ne odvaja od spola te da imamo muški i ženski rod i muški i ženski spol.

Koncept roda, odvojen od spola, koji donosi IK nije ni usuglašen niti je znanstven te time predstavlja nametanje rodne ideologije hrvatskom društvu. S poštovanjem, profesor emeritus Matko Marušić; Split
17. ožujka 2018.

 

pdf Vijeće Europe – ISTANBULSKA KONVENCIJA na engleskom jeziku
 
Vezani članci: 
 
Igor Peternel: Njih ne zanimaju žene niti nasilje, njih samo i isključivo zanima novac

Pitala me novinarka  jednog tjednika što me još u konvenciji smeta osim definicije rodnih uloga.

Ona: Meni se čini da je u pitanju novac
Ja: Apsolutno da
Ona: Zašto vas smeta što će ga neke udruge dobiti? Je li to jal?
Ja: Ne, vise od jala. To je ogorčenje.
Ona: Zašto?

Ja: Zato što su to neradničke krpelji bez zvanja i zanimanja koje žive od ljudskih prava, a ne za ljudska prava. Neki od njih su ljudska prava osamdesetih štitili kao članovi u Saveza komunista.

Njih ne zanimaju žene niti nasilje. Njih samo i isključivo zanima novac. Već su osnovali zaklade, organizirali se, premrežili i u niskom startu spremni čekaju ratifikaciju kako bi novcem koji će im dolaziti mogli nastaviti svoje “progresivne” ljevičarske diverzije u društvu, a koje veze nemaju s provedbom konvencije i zaštitom od nasilja.

Fućka sa njima za nasilje kad je zabavnije proganjati fašiste (i ) vjernike. Ako ih se sada ojača, nikada ih se više nećemo osloboditi, komentirao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.

https://kamenjar.com/peternel-njih-ne-zanimaju-zene-niti-nasilje-njih-samo-i-iskljucivo-zanima-novac/

 
Rodna ideologija u slici

Hitovi: 2008