Referendum(i) za spas demokracije u Hrvatskoj

Kategorija: Iz medija Objavljeno: Petak, 27 Travanj 2018 Napisao/la Administrator

Indeks Članka

referendum2

Uzmu li se samo podatci da je Hrvatsku 2017. godine napustilo u potrazi za zaposlenjem 80 000 pretežno mladih ljudi, da je Hrvatska na dnu ljestvice zemalja Europske unije po korištenju europskih fondova, da je Hrvatska i dalje država bez realne energetske strategije (a moglo bi se nabrajati još jako mnogo područja neuspjeha i zakazivanja), više je nego očito da današnja Hrvatska vapi za boljim, odgovornijim i kompetentnijim upravljanjem (I.Miklenić)

...Dok se god Hrvatska ne oslobodi postojećega društvenoga političkoga ustrojstva i zloporabe moći, ne će moći napredovati ni na kojem planu. Dok je god na djelu zloporaba političke moći i vlasti, mnogi sposobni, često s čitavim svojim obiteljima, morat će svoje mjesto i svoj kruh tražiti pod suncem tuđega neba, a Hrvatska će i dalje izumirati...

Stoga, više je nego očito da je pitanje svih pitanja u današnjoj Hrvatskoj mogućnost dolaska na vlast slobodnih, sposobnih, odgovornih, poštenih, pojedinaca i skupina stvarno predanih općemu dobru.Svi koji stvarno žele dobro Hrvatskoj i bolju sutrašnjicu dužni su dati svoj doprinos da hrvatski birači mogu izabrati stvarno prave i dorasle nositelje državnih vlasti...(I. Miklenić)

..Zajedništvo i stručnost bili bi zorni pokazatelji da su začetnici obje inicijative bitno drukčiji od čimbenika aktualnoga režima. Bio bi to izraz odgovornosti i jedinstva. Jer eventualni neuspjeh, među ostalim, inicijatore će svesti na demokršćanski vjerodostojnu razinu „viteza“ Reinera. A hrvatski narod ostat će bez nade – što je sa stajališta nacionalne politike neoprostivo... (N.Piskač)

Ovo su naglasci iz tekstova o aktualnim referendumskim inicijativama nekih od naših vodećih mislećih ljudi koje je dobro pročitati i imati na umu, iako je gotovo sigurno da će u ovom našem podijeljenom društvu kod jednih, vjerujemo većine, naići na odobravanje i prihvaćanje, a kod drugih ne samo negiranje i odbacivanje, najčešće bez ikakvih argumenata, nego i već uobičajeno stigmatiziranje i sotonizaciju. Što je opet još jedan dodatni razlog za spomenute inicijative.

Hitovi: 3423