Za "zlatne godine"

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Utorak, 03 Srpanj 2018
Napisao/la Administrator

Zlatne

Foto: http://mojtv.hr

Davati savjete, zna se, nema bogzna kako velikog smisla.  Jer pametnima ne treba, a oni drugi i tako i tako neće poslušati. Ipak, nije zgoreg poslušati one koji znaju. Koji su već uhvatili svoje "zlatne" godine.

Opširnije:Za "zlatne godine"

Mladen Medak: Petrovi vjetrovi

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Petak, 29 Lipanj 2018
Napisao/la Administrator

 

Beni

Foto: http://globedia.com/

...Bila je to dvije tisuće druga. Sve sama gospoda, ni traga od druga! Za LIJEPU NAŠU mnogi su pali, sad se vrte u grobu, ej kad bi znali kako su neki poslije krali! Sreo sam Peru potpuno sijedog, pogleda prazna i lica blijedog. Sjeti se često Bljeska, Oluje, kad popije koju, državu psuje. Jebi ga, stari, što je - tu je! Dali mu otkaz u poduzeću, sad radi na crno i kopa po smeču... (Vjerujemo da vas ova pjesma Mladena Medaka, pjesnika i glazbenika, neće ostaviti ravnodušnim - da će vam se svidjeti, a možda i malo nasmijati ).

Opširnije:Mladen Medak: Petrovi vjetrovi

Vinko Nikolić: Poslidnja večera

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Četvrtak, 07 Lipanj 2018
Napisao/la Administrator

Vinko

Foto: glashrvatske

„U peton danu, u peton misecu godine četrdesetpete, u Zagrebu, glavnon gradu, blagova san poslidnju večeru sa mojon materon. U Zagrebu, to kanda je u Šibeniku: di mater je moja, tamo i Grad je moj, mi smo svuda po šibensku divanili, tako smo jedno drugon nikako bliži bili: tu rič san s nježinin mlikon popija...“ Ovo su riječi iz prvoga stiha poeme Poslidnja večera hrvatskoga pjesnika Vinka Nikolića koju mi je poslao prijatelj dr. Zdravko. Nisam je mogao zadržati samo za sebe, niti zaustaviti suzu. Kao što, vjerojatno, nećete ni vi. I sve što bi se ovdje moglo dodati bilo bi suvišno i trivijalno. Za to samo: Čitajte i ne skrivajte suze.

Opširnije:Vinko Nikolić: Poslidnja večera

D. Radigović: Molitva za domovinu

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Nedjelja, 13 Svibanj 2018
Napisao/la Administrator

molitva

Molitva / hrvatskonebo.com/

Zašto je važno boriti se molitvom? Jer jedino tako možemo zadobiti pobjedu u ovom duhovnom ratu. Ali i zato što druga oružja od neprijatelja stvaraju leševe. Jedino to oružje – molitva - može pretvoriti neprijatelje u prijatelje. Neki misle da je molitva uzaludan posao. No, ona to nije: jer oslobađa Božju svemoguću snagu u naš život. Tako, one poslove i probleme koje ne možemo riješiti u svojoj ograničenoj, ljudskoj snazi, možemo riješiti molitvom...(Ovaj tekst je objavljen prije točno sedam godina. U međuvremenu stanje se u našoj domovini nije bitno promijenilo i po svemu, kako se čini, jedino nam providnost Božja i molitva mogu pomoći. Ur.)

Opširnije:D. Radigović: Molitva za domovinu

Od prijatelja: Nada nikad ne umire

Kategorija: Od prijatelja
Objavljeno: Petak, 04 Svibanj 2018
Napisao/la Administrator

Posljed

 Posljednji sud

  ...Humanizam koji isključuje Boga nehumani je humanizam. I komunizam se pozivao na humanizam, a znamo kako je to izgledalo. U našemu društvu trebamo ponovno uprisutniti Boga. To mi se čini prvotna potreba: da u našemu životu Bog bude ponovno prisutan, da ne živimo kao da smo neovisni, ovlašteni izmišljati što su sloboda i život ...Uz ove misli velikog pape emeritusa J. Ratzingera ovdje donosimo nekoliko lijepih priloga koji potiču na razmišljanje o životu i koji bi mogli biti ohrabrujući, a koje nam šalju naši dragi prijatelji.

Opširnije:Od prijatelja: Nada nikad ne umire